АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

Ребетол твърди капсули 200 мг / Rebetol 200 mg
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕБЕТОЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Капсулите Ребетол са бели, твърди и непрозрачни, надписани със синьо мастило.
Ребетол възпрепятства размножаването на много видове вируси. Комбинираното приложение на Ребетол с пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б дава по-добри резултати при лечението на хепатит С вирусна инфекция, отколкото самостоятелното приложение на пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б.
Ребетол се използва в комбинация с пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б за лечение на пациенти на възраст над 18 години с хроничен хепатит С. Това включва нелекувани до момента пациенти, както и такива, които са се повлияли от терапия с интерферон алфа-2б, но болестта се е появила отново.
Ребетол се прилага в комбинация с интерферон-алфа-2б, разтвор за инжектиране при деца над 3 години с хроничен хепатит С, които не са били лекувани преди това. За деца с тегло под 47 килограма съществува сироп.ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ РЕБЕТОЛ

- Възможно е да се наложи да направите изследване на бъбреците си преди започване на лечението, особено ако сте на възраст над 65 години или имате бъбречно заболяване
- Ребетол капсули не се препоръчва за деца с тегло под 47 килограма.
- Кажете на Вашия лекар, ако страдате или сте прекарали сериозно заболяване. Възможно е лечението с Ребетол да не е подходящо за Вас
- Кажете на Вашия лекар, ако сте прекарали сърдечен удар или страдате от сърдечно заболяване, тежка чернодробна болест, проблеми с щитовидната жлеза, ако някога сте били лекувани за депресия или друго психиатрично заболяване, объркване, загуба на съзнание, имали сте мисли или опити за самоубийство.

 

НЕ ВЗИМАЙТЕ РЕБЕТОЛ:

- ако сте  свръхчувствителни към рибавирин или някоя от другите съставки на Ребетол
- ако сте бременна или планирате бременност. Ребетол може да предизвика увреждания на плода, ако бременна жена се лекува с Ребетол или има сексуални отношения без предпазни средства с мъж, който е подложен на лечение с Ребетол. Ребетол може да увреди семенната течност и плода. Поради тези причини, ако Вие сте пациент от женски пол, изключително важно е да не забременявате по време на лечението, както и 4 месеца след прекратяването му. Ако сте пациент от мъжки пол, много важно е партньорката Ви да не забременява по време на лечението Ви с Ребетол, както и 7 месеца след като е приключило.
- ако кърмите бебе
- ако сте имали проблем със сърцето през последните шест месеца или сериозно сърдечно заболяване в миналото
- ако имате тежки заболявания, които причиняват чувство на слабост, включително тежко бъбречно заболяване
- ако имате друго сериозно чернодробно заболяване освен хроничен хепатит С.
- ако имате заболяване на кръвта, включително анемия, таласемия, сърповидноклетъчна анемия
- ако имате автоимунен хепатит или друго заболяване на имунната система, ако приемате лекарство, които потискат имунната система.

Деца и юноши:

- ако сте имали сериозни нервни или психични проблеми, като тежка депресия или мисли за самоубийство.


ПРИЕМ НА РЕБЕТОЛ С ХРАНИ И ТЕЧностИ

Ребетол трябва да се приема с храна.


БРЕМЕНност

Ребетол не трябва да се използва от бременни жени


КЪРМЕНЕ

Ребетол не трябва да се използва от жени кърмачки. Прекратете кърменето, преди да започнете лечение с Ребетол.


ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Ребетол не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини, но пегинтерферон алфа-2б или интерферон-алфа 2б могат да окажат влияние. Не шофирайте и не работете с машини, ако чувствате умора по време на лечението.

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТноснО НЯКОИ ОТ СЪСТАВКИТЕ НА РЕБЕТОЛ

Всяка капсула Ребетол съдържа малки количества лактоза. Ако Вашия лекар ви е обяснил, че проявявате непоносимост към някои захари, преди да започнете употребата на Ребетол, се посъветвайте с него.КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ РЕБЕТОЛ

Ребетол капсули за перорален прием
За възрастни пациенти с телесно тегло:
- под 65 кг, обичайната доза е 2 капсули сутрин и 2 капсули вечер
- от 65 кг до 85 кг, обичайната доза е 2 капсули сутрин и 3 капсули вечер
- над 85 кг дозата е 3 капсули сутрин и 3 капсули вечер.

Деца и юноши с тегло:
47 до 49 кг, обичайната доза е 1 капсула сутрин и 2 капсули вечер
- 50 до 65 кг, обичайната доза е 2 капсули сутрин и 2 капсули вечер
- над 65 кг - виж дозата за възрастни

Взимайте предписаната Ви доза през устата, с вода по време на хранене. Не дъвчете капсулите. За деца и юноши, които не могат да преглъщат капсули съществува рибавирин под формата на сироп.
Ребетол се използва в комбинация с пегинтерферон алфа-2б /при възрастни/ или интерферон алфа-2б /при възрастни, деца и юноши/.

Пегинтерферон алфа-2б: обичайната доза е 1,5 мкг/кг телесно тегло веднъж седмично, инжектирани подкожно.
Интерферон алфа-2б за подкожно приложение: Обичайната доза за възрастни е 3 милиона международни единици MIU три пъти седмично, през ден, инжектирани подкожно.
При деца и юноши обичайната доза е 3 MIU/M3 три пъти седмично, през ден, инжектирани подкожно.
Във всеки определен ден се поставя една доза интерферон алфа-2б. Той се инжектира три пъти седмично, през ден.
Интерфероните могат да причинят необичайна умора, ако сами си инжектирате този лекарствен продукт, правете го преди лягане.
Ребетол в комбинирана терапия с пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б се приема от 3 до 6 месеца, а понякога и до една година, в зависимост от преценката на Вашия лекар


ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Незабавно съобщете на лекаря си, ако се появи, която и да било от следните нежелани лекарствени реакции по време на лечението с Ребетол и пегинтерферон алфа-2б или интерферон алфа-2б: гръдна болка или постоянна кашлица, неритмична сърдечна дейност, объркване, депресия, мисли за самоубийство, опит за самоубийство, усещане за изтръпване, затруднения в съня, мисленето и концентрацията, силна стомашна болка, черни или катраноподобни изпражнения, кръв в урината, тежък кръвоизлив от носа, болки ниско в гърба или в кръста, затруднено уриниране, проблеми със зрението или слуха, тежки кожни обриви или зачервяване.

Докладвани са следните нежелани реакции при комбинираното лечение с Ребетол и пегинтерферон алфа-2б или интерферон-алфа-2б:

Много чести - възпаление на мястото на инжектирането, главоболие, умора, треска, слабост, загуба на тегло, световъртеж, гадене ,загуба на апетит, стомашна болка, повръщане, сухота в устата, мускулни болки, болка в ставите и мускулите, депресия, събуждане през нощта, безпокойство или нервност, косопад, сърбеж, суха кожа и обрив. При някои деца се забавя темпът на растеж.

Чести - болка в мястото на инжектиране, повишено изпотяване, топли вълни, неразположение, гръдна болка, ниско или високо кръвно налягане, сърцебиене, подути китки или глезени, синини, прилошаване, треперене на ръцете, повишено или понижено усещане за допир, мигрена, болка в ставите, артрит, световъртеж, промени в гласа или слуха, ушни инфекции, нервна възбуда, агресивно поведение, желание за самонараняване, загуба на интерес, необичаен плач, обърканост, сънливост, нарушен сън, болка вдясно около ребрата, увеличен черен дроб, жълтеница, промени във вкуса, кървене от венците, повишен апетит, жажда, обложен език, учестено уриниране, инфекции на пикочните пътища, нередовен, променен или липсващ мензис, болка в гърдите, липса на сексуално желание или сексуална немощ, раздразнение в простатата, гъбични инфекции, синузит, кървене от носа, кашлица, запушен или течащ нос, чувствителност на кожата към слънчева светлина, зачервяване или други нарушения на кожата, псориазис.

Ако имате въпроси,моля обърнете се към вашия лекуващ лекар,или потърсете вашия фармацевт.Лекарството е предписано на вас,за това не е препоръчително да се приема от други пациенти.,защото може да им окаже неблагоприятен ефект и да им навреди.Ако някоя нежелана реакция на лекарството стане сериозно,или се появя други,неописани в листовката,незабавно се обърнете към фармацевта и лекаря си.

Заместители за РЕБЕТОЛ КАПС 200МГ # 168

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта