„Змийското мляко“ и лечение с тази билка

323

Билката змийско мляко разбира се,както всяка билка има и латинско име и то е „Chelidonium majus“.zmiysko-mlyako_Chelidonium-majus

Често се използва за лечение на брадавици и обезкосмяване .
По принцип тази билка се среща с много имена,като божия милост, лишейче, росопас, златен (очен) корен,жълтениче и много други.
В България билката расте на всякъде и дори се приема че е едва ли не бурен,но това съвсем  не е  така,самото растение се използва и за пречистване на кръвта ,което я прави незаменима за лечение на чернодробни проблеми,левкимия и някой бъбречни увреждания.Ползва се и при лечение на хемероиди ,кожни проблеми,брадавица а и има приложения при рак на кожата.


Билката няма мирис (поне не и за човешкото обоняние) и е горчива на вкус.
Лечението с билката става външно,като се добива сока от стеблото ,лекува освен горепосочените,също така и псориазис и розацея. Освен външно чрез гореща баня и унгвенти, при това лечение змийското мляко може да се приема и вътрешно, под формата на двадесет процентов спиртен разтвор. ИЗРИЧНО ВИ ПОДЧЕРТАВАМ че предозирането при лечение със змийско мляко може да доведе до отравяне и халюцинации (направо и до смърт може да доведе) и заради това не се препоръчва без лекарски контрол.
При лечение на хемороиди и затруднено уриниране се препоръчва запарка от змийско мляко във двеста грама вода. Ако вземете две – три растения (целите направо с корените) и ги измиете добре и след това ги сложите в една кана за вино, която в последствие да напълните с вино и изчакате четири – пет часа, ще получите перфектното лекарство срещу жълтеница. Ако имате много силно окосмяване по лицето, ръцете или краката ви препоръчваме да мажете местата с пресен сок от билката. Най-лесно е да добиете такъв сок като вкарате цяло растение змийско мляко в сокоизтисквачка и го изцедите.

Източник http://wizardnote.com

СПОДЕЛИ