Защо е важно за здравето да тренираме, когато сме над 40 години 

319
Тренировки за 40 годишни

Често хората, навършили 40 години или повече, започват да чувстват, че са остарели. Болките стават по-изразени, започвате да имате неприятни мисли за остеопороза и усещате, че трябва да започнете да се грижите за здравето си повече, отколкото досега.

Истината е, че тялото ще остарее независимо от това, което правите, но като включите тренировки в ежедневието си, ще имате повече контрол върху здравето и ще се чувствате много по-добре. Към това, при нужда може да добавите различни хранителни добавки от Спортен склад.

Ако искате да се чувствате добре, да изглеждате добре и хората да казват „не мога да ти дам 40 години“, обърнете внимание на нашите съвети за тренировки. Вярвате или не, те могат да ви спестят чести посещения в болницата. Съвсем нормално е да имате малко повече мазнини, когато прехвърлите 40-те, но това не е нещо, което трябва да бъде оставено без контрол.

Една от най-полезните тренировки, ако сте на 40-годишна възраст и искате да се избавите от излишните мазнини, е включването на редица високо енергийни упражнения в ежедневието си. Направете различни стъпки в тази насока, като започнете да бягате, клякате и правите скокове. Накрая може дори да си вземете масажор от Спортен склад за отпускане на мускулите. Всичко това е в името на изгарянето на мазнини, за да се чувствате добре, докато остарявате.

Сила

Тренировката за сила е от решаващо значение, тъй като не искате вашите мускули да  отслабват, увеличавайки шансовете за контузия или нараняване, когато най-накрая решите да ги използвате по-интензивно.

Ако сте над 40 години, ще трябва да включите загрявка на колело или скачащо въже. След това, можете да работите върху силата на краката като включите клякания, допълнителна сила на гърба с помощта на гири, раменни преси за сила в раменете и мъртва тяга за завършек.

Да останеш активен е първата стъпка към поддържането на добра подвижност за цялото тяло. За да избегнете евентуални травми при тренировка, обърнете се към опитен инструктор в подходяща фитнес зала.

Тренировките за гъвкавост включват движение на ставите, като това е препоръчително да става без болка. Налични са редица от дейности, които ще ви помогнат да запазите активни и здрави мускулите, като загряване на ръцете и раменете, въртене на врата в полукръг и клякания.

Балансиране

Знаете ли, че падането е втората най-честа причина за случайна смърт? Много от тези падания са резултат от загуба на равновесие – нещо, което обикновено е проблем за хората във възастова група над 65 години.

Можете да започнете тренировки, които се фокусират върху баланса. Прекарайте поне две минути, стоящи на един крак и правете клякания. Друга много добра опция, ако искате да подобрите баланса си, е да се запишете на курс по йога.

Здраве

Плуването, тренировките за сила, йога курсовете са някои от най-добрите упражнения, които трябва да правите, ако сте над 40 години. Стареенето е неизбежно, но дали ще се чувствате по-стари, отколкото сте, зависи от вас. Ако искате да се чувствате и изглеждате добре, не губете време и започнете да тренирате. Вие можете да изгаряте мазнини, да работите върху вашата сила, движение и баланс или да правите упражнения, които са полезни за цялото здраве.