Видове стерилизатори за бебешки шишета

570

Важна част от ежедневието при отглеждане на новородено е стерилизирането на всички шишета и биберони, които то ползва. В началните месеци от живота на малкия човек от особена важност е стерилната среда, която сме длъжни да му осигурим. Все още крехък, организмът им не е достатъчно устойчив на бактерии и вредни микроорганизми, точно затова е нужна стерилизацията на всеки предмет, който може да бъде в допир с устната кухина на детето. Освен стерилизация на шишета и биберони, е хубаво да стерилизираме и помпата за кърма, ако ползваме такава. Особено важна е тази дейност, ако детето е на адаптирано мляко. С престоя на млякото в шишето е възможно образуването на бактерии, а стандартно измиване на шишетата не върши добра работа, затова е нужно непрекъснато изваряване или стерилизиране. Изваряването, ползвано преди появата на уредите за улеснение, е по-трудоемко, а в първите дни и месеци на малчугана е нужно много по-голямо внимание, което да му отделим. Хубаво е максимално да се улесним от страничните задължения. На пазара вече се предлагат доста видове стерилизатори за бебешки шишета. Не е излишно да се отдели сума за закупуването за този уред, тъй като това е инвестиция в здравето на детето ви.

Хубаво е покупката на стерилизатор да е преди появата на детето, понеже от първия ден е нужно да се заемете с дезинфекцията на шишетата, които то ще ползва. Няколко са основните видове, които се предлагат, като най-голямо разнообразие може да се открие в онлайн пространството, а и не е за пренебрегване това, че в последните дни от бременността на никой не му се обикаля за набавяне на всичко необходимо преди появата на бебето. В сайта bebeland.net ще намерите модели от всички видове – от най-достъпните и евтини стерилизатори до уреди, които не само дезинфекцират, а дори и готвят за бебето, когато то достигне до месеците на захранване.

Бърз и практичен начин за стерилизация е използването на стерилизатор за микровълнова фурна. Това е и доста икономичен вариант. Направени са с подходящи за целта размери. Ако ползвате микровълнова фурна вкъщи, това е идеален вариант за вас – зареждате го с шишетата, добавяте вода и за няколко минути имате готови за употреба шишета, които остават стерилни, ако държите уреда затворен.

Друг възможен вариант е електрически стерилизатор за бебешки шишета. При тези модели вече разполагате с удобството да побирате повече шишета, както и други аксесоари – биберони, лъжички, дори и помпа за кърма. При тези модели единственото задължение, което имате след като заредите уреда, е да натиснете копчето, а когато е готов, той сам ще се изключи.

Най-търсени от майките са стерилизатори Philips Avent, NUK и Tommee Tippee, като повечето фирми предлагат и цели стартови комплекти с всичко необходимо – бебешки шишета, четки за почистване, щипки, биберони. Някои по-луксозни комплекти дори са с помпа за кърма и допълнителни приставки за съдомиална машина.

Помислете за здравето на детето си и намерете най-подходящия за вас и детето ви модел, който да ви улесни в и без това напрегнатите, но едновременно и най-хубавите първи дни заедно с новороденото ви бебе.