Възглавници (възглавница)

Избор на възглавница

От изключителна голяма важност е  възглавницата като елемент в нашия дом. Тя служи и се грижи не само за вашето удобство, но и за поддръжката както на главата, така и на врата ви. Ако все още не сте се снабдили с подходящата за вас възглавница, има голяма вероятност да страдате от главоболие и изкривяване на гръбначния стълб. Затова е добре много внимателно да избирате възглавницата.

На пазара се предлагат няколко модела възглавници, а именно анатомични, ортопедични и класически. Едно от важните неща при избора на възглавница е да бъде със сваляем калъф. Калъфът обикновено може да се почиства в домашни условия, като е добре да видите етикета преди да побързате да я пуснете в пералнята.

Едни от най-предпочитаните модели възглавници са именно анатомични възглавници. Специалното при този модел възглавници е извивката, която поддържа в правилна поза врата и не позволява изкривяването на гръбначния стълб.

Обикновено тези възглавници се изработват от термочувствителна мемори пяна, която заема извивките на главата и възглавници изработени от латекс, които имат много добра циркулация на въздух и по този начин се предотвратява появата на акари и други вредни микроорганизми.

Друг предпочитан модел възглавница е Green Life Maxx на българските производители матраци Mattrо. Този модел е изработен от качествени продукти безвредни за здравето ни и също придава опора на главата и врата, като отпуска мускулите и предотвратява схващания. Ядрото на възглавницата е изработено от мемори пяна, която има свойството да заема формата на главата. Възглавницата е изработена със сваляем калъф изработен от висококачествен белгийски здравословен текстил, който е обработен антиакарно и антибактериално.

Предлагат се и възглавници с нежен и деликатен аромат на лавандула. Такъв модел е възглавница Lavender също произведена от матраци Mattro. Този класически модел е с размери 50 х 70 х 12 и е с ядро от мемори пух.  Калъфа на възглавницата е снабден с цип и е обработен с приятен лавандулов аромат, който помага за по-лесно отпускане и влияе на нервната система.

От своя страна възглавница Blue wave е изградена изцяло с парченца мемори пух, което допринася за мекото усещане при допир. Тук при този модел специалното е в калъфа, който е направен от специален Bubbles плат, който създава усещането за лек и приятен масажиращ ефект.

Нека да обърнем внимание и на възглавниците изработени от Латекс.  Те са с по-висока степен на твърдост и при тях няма вероятността възглавницата да се смачка е много малка.

Възглавница Латекс Релакс е сред най-популярните модели възглавници на производителите Латекс ЕКОН.

Изградена е от 100% дишащ латекс, който осигурява неповторимо отпускане и описва извивките на главата и врата при всяко едно движение. Латексовите възглавници са с много добра естествена вентилация на въздух, благодарение на множеството вертикални отворчета.

Друг предпочитан модел възглавница е въглавница Анатомик. Също изработена от 100% натурален дишащ латекс модела ще ви предложи неповторимо разтоварване. с

Чува ли ли сте за възглавница с малки покет пружинки? Да има такъв модел, който е изработен от всеизвестните матраци ТЕД. Този модел се казва възглавница i-Springs Super Comfort Pillow и се различава от всички останали възглавници на пазара, като ви  предлага ортопедична опора, поддържа раменете и врата в правилна позиция по време на сън. Възглавницата притежава и калъф изработен изцяло от калъф и  обработен антибактериално. Благодарение на покет пружините, възглавницата има добра проветривост и не позволява образуването на акари и задържането на влага и прах. Ако се нуждаете от нестандартна ортопедична възглавница, която да си осигури спокоен сън, заложете на модел i-Springs Super Comfort!

Ако все още не сте открили подходящата възглавница за вас е добре да потърсите помощ от консултанти, които са запознати с тази сфера или ако вече сте се спряли на модел, но се колебаете може да потърсите повече информация за модела.

Наслаждавайте се на спокоен сън без болки и схващания и изберете подходящата здравословна възглавница за вас и вашето семейство!