Ухание на екзотика в мъжките парфюми

Господата, които принадлежат към натурите, непобиращи се  в стандартни рамки, тези, които мечтаят за пътувания и в мислите си винаги са някъде другаде, изявяват тази своя съкровена същност чрез парфюма си. Експлозия от усещания, приказка, която разказва един аромат, пренасяйки ни в далечни и непознати кътчета само с едно пръскане – това са екзотичните аромати сред предложенията в мъжката парфюмерия.

Какво представляват тези ухания?

Композициите на тези парфюми обикновено са изключително чувствени и интензивни, пленяват с мускусни акорди и ориенталски нотки. В тях има всякакви вълшебни нотки – на кардамон, кимион, ветивер, кедър, сандалово дърво, дъбов мъх, често на тютюн и ром, навяващи асоциации за уверения мъж,  подвластен на всички предизвикателства на живота.

Уханията за мъже с дъх на екзотика не бива да се възприемат едностранчиво. Те не носят само дъха на Ориента и сладостта на арабските аромати. Те са вдъхновени от елегантността на мъжката кожа, предаваща индивидуалността на всекиго и търсят най- добрата симбиоза с естественото ухание.

Силният, активен и самоуверен мъж може идеално да се свърже с аромата на парфюма с чувствени, мистериозни и екзотични ефекти. Те няма да бъдат антагонисти, а ще си паснат идеално, създавайки вдъхновяващо единство.

Точно тази идея е заложила модна къща Carolina Herrera със своя парфюм Bad Boy. Той е такава невероятно интересна амалгама от аромати, създаващи различни силни и красиви асоциации, с което заема достойно място редом до чувственото и леко ухание на женската версия на парфюма – Good Girl. Женският парфюм е добре познат с флакона с форма на дамска обувка на висок ток и парфюмерийната къща е успяла да намери достоен партньор на това световно известно дамско ухание с неговата мъжка версия.

Как Carolina Herrera Bad Boy съчетава екзотичното със съвременното звучене, каквото трябва да има един мъжки парфюм?

Екзотиката се състои в тонката, амбъра и какаото в базовите нотки на парфюма, а съвременното мъжко звучене идва от кедъра, градинския чай и пипера – розов и бял в средните и връхните нотки.

Тази комбинация създава иновативен и силен като истинска експлозия аромат, който същевременно е изискан, елегантен, стилен и секси. Тези свързани дуалности в неговата пирамида го правят както изненадващ, така и разбираем за всеки мъж, който съчетава в себе си героичната и уязвима страна на характера. Лошите момчета са уверени, борят се за принципите си, непокорни, но и лесни за опитомяване, ако до тях застане едно добро момиче, което е лесно да бъде открито по аромата на Good Girl.

Флаконът, под формата на светкавица е истинско предизвикателство за дизайнерската мисъл. Както женският парфюм, така и мъжкият на Carolina Herrera се разпознава веднага по дръзкото решение, в което е облечено уханието, символ на героизма и силата на мъжа – завоевател и откривател на нови хоризонти. Нощно синият цвят на опаковката си хармонира много удачно с цвета на дамската обувка на Good Girl. Светкавицата може да се нарече и алегоричен символ на същността на мъжа, който ухае на Bad Boy. Той е едновременно непредсказуем, необикновен и уникален. Две еднакви светкавици не може да има и всеки, който се докосне до парфюма, ще се убеди в това.

Този аромат за бунтари някои определят като дървесен, но всъщност най-точното  определение за него е дъх на екзотика и дързост, съчетани в едно.