Природни средства, които може победят болката от артрита

болка в ставите артрит

Всички сме запознати най-основно какво представляват ставите – това са връзките между костите. Някои от нас, за съжаление, вече са наясно също, че болката в ставите може да бъде много дискомфортна. Когато болката се дължи на определен вид увреждане, обикновено тя може да премине след съответния вид лечение.

За разлика от конкретните увреждания обаче, артритът може да бъде хронично състояние. Но както и при другите болезненени състояния, артритните болки също може да бъдат лекувани и сведени до минимум и сега ще предложим няколко природни начина за това.

Ето 5 бързи начина да се справим с артритната болка, предложени от американската авторка на здравна литература Кели Еверсън. Те могат да бъдат изпробвани при домашно лечение, защото нямат странични ефекти.

Синапено масло. Ако болката от артрита се усеща по всяко време, ставите може да се масажират със синапено масло.То е вид природен мехлем, който стимулира притока на кръв. Масажът трябва да се прави през деня, като маслото може да се затопли преди манипулацията, за да се засили ефективността му.

Английска сол. Магнезиевият сулфат е много добро средство за релаксиране на тялото. Може да се използва по два начина – смесват се топла вода и лимонов сок и към тях се добавя английска сол, колкото може да понесе да изпие човек.

Вторият начин е да се вземе топла вана с английска сол, разтворена във водата. Тази сол е добър източник на магнезий и помага за регулиране на нивата на Ph на тялото.

Ябълков оцет. Ябълковият оцет подпомага облекчаването на болките, причинени от натрупване на токсини в ставите и ставните връзки. Той е богат източник на калций и форсфор.

Добре е поне веднъж дневно да се приема по една чаша топла вода, смесена с чаена лъжичка ябълков оцет. За по-добър вкус може да се добави и малко мед. Не бива да се забравя все пак, че ябълковият оцет има и странични ефекти.

Люцерна. Люцерната вече е достъпна и под форма на капсули. Тази природна билка може да се използва за чай – нужно е само да се кипне чаша вода и да се добавят няколко семена от люцерна. Пие се на два пъти и се счита, че помага за спиране на ставната болка.

Пореч (лечебна краставица). Поречът е добре известен като противовъзпалително средство. Маслото от пореч може да се използва за масажи при ставни болки – то няма странични ефекти и е безопасно за кожата. Масажът с това масло е добре да се прави пъти дневно.

Други лечебни средства, за които има сведения, че влияят добре и може да се изпробват, са череши, рибено масло, канела, куркума и джинджифил. Нищо не пречи човек да опита и да провери как ще въздействат тези природни лекове в неговия случай.

Трябва да е ясно, обаче, че наред с билкте и добавките е нужно да се спазва и здравословна диета, която включва храни, полезни за ставите. От голямо значение е също да се правят подходящи ежедневни физически упражнения – най-добре е да се проведе консултация с физиотерапевт за това кои упражнения са подходящи, за да не се навреди на състоянието на ставите.

Трябва да е ясно, че артритната болка може да бъде победена, но е нужен комплексен подход с комбинация от методи.

Бъдете здрави!