Осем грешки в храненето и упражненията, които правим

224

Знаете ли, че ако тренирате само с кардио упражнения, това няма да се отрази добре на кожата ви? Други подобни грешки в храненето и тренировките могат да са по-скоро вредни, отколкото полезни.

Delicious Dozen-1
1.Консумация на сладкиши – повечето от любимите ни сладкиши съдържат захар, а във захарта предизвиква в тялото процес на гликиране, което уврежда колагена и кара кожата ни да изглежда по-стара.

В младостта ни кожата съдържа 80% колаген, а след 25-та година започваме да губим по 1% от него, като захарните изделия увеличават този процес.

Изследване на доктор Найла Малик е стигнало до заключението, че ако заменим познатите ни сладкиши с техни пълнозърнести варианти с по-ниско съдържание на захар, ще ограничим загубата на колаген;

2.Не практикувате йога – много хора смята, че във фитнес залата могат да намерят едновременно да намерят спокойствие и работят за по-изваяна фигура.

Истината обаче е, че тренировките трябва да се съчетават с йога упражнения, тъй като йогата е доказан метод за борба със стреса. Макар че упражненията във фитнес залата помагат да свалите нервното напрежение, единствено чрез йога може да намалите нивата на стрес, понижавайки хормона кортизол.

По-малко стрес в ежедневието се отразява положително и на кожата, забавяйки нейното стареене;

o-COFFEE-facebook
3.Редовно пиене на кафе – според дерматолога Патриша Фарис всеки от нас трябва да замени сутрешната чаша кафе с чаша зелен или черен чай, които по никакъв начин няма да ни навредят, както кофеиновата напитка.

Зеленият и черен чай пречат на кожата да губи колаген и тяхното редовно пиене, вместо кафе, ще ни се отплати, като след време броим по-малко бръчки върху лицето си.

4.Не правите силови тренировки – част от програмите за отслабване са и силовите тренировки, които освен че поддържат мускулния тонус, поддържат и кожата ви стегната, така че да не увисва след време. Именно по тази причина дерматолози от САЩ горещо препоръчват както на мъжете, така и на жените да правят и силови тренировки.

5.Не консумирате достатъчно алккални храни – изследване на диетолога Кимбърли Шнайдер е показало, че на по-красива кожа и коса се радват хората, които редовно консумират алкални храни – магданоз, къдраво зеле, бадеми, ябълки, круши и лимони.

6.Не спите достатъчно – специалисти от различни сфери защитава единодушно твърдението, че тялото ни ума нужда от 7-8- часова почивка чрез сън, за да се възстанови напълно.

7.Не приемате достатъчно витамини – липсата на витамин А прави косата по-суха, а ноктите – по-чупливи. Заради недостига на витамин С ранините заздравяват по-трудно, а недостатъчният прием на витамин Е ви прави по-предразположени към кожни проблеми като екзема и псориазис.
Консумирате неорганично месо – различните видове месо, което е стимулирано с хормони, може да нанесе големи вреди на организма ни. Затова всеки един експерт по здравословно хранене съветва да се информираме за съставките и произхода на месото, което консумираме.

 

 

 

 

СПОДЕЛИ