Няколко съвета за след микропигментация и микроблейдинг

Ако и вие сте решили, че искате да сте от късметлиите, които не се занимават всяка сутрин с разкрасяването и „подреждането“ на веждите, поздравления! Вече сте в отбора на победителите!

Това означава, че в ежедневието ще спестите доста време, което може да вложите в други любими занимания.

Все пак, има някои неща, които трябва да имате предвид, преди да преминете към пренареждане на дневната си програма.

Ако вашият специалист е забравил да ви каже какво да правите след процедурата по микропигментация и как да се грижите за „новите си вежди“, този материал е точно за вас.

Съветите по-долу са подготвени с помощта на преподаватели от курсовете по миглопастика (https://aeonaesthetics.academy/kurs-migloplastika/), микроблейдинг (https://aeonaesthetics.academy/microblading/) и микропигментация в Aeon Aesthetics Пловдив.

Ето ги и тях:

  1. Не дърпайте коричката.

В следващите няколко дни след козметичната татуировка ще се образува тънка, тъмна коричка. В никакъв случай не дърпайте тази коричка. Ако направите това, ще се образува малък белег и цветът ще избледнее там.

След като кората падне, първоначалният цвят ще избледнее с около 40%. И това е напълно нормално.

  1. Избягвайте да си мокрите веждите през първите няколко дни.

Не залепяйте нещо върху веждите си с надеждата, че няма да се намокрят, защото когато го свалите, те може да се „отлепят“. Просто подходете внимателно и с грижа, както след всяка интервенция по кожата.

  1. Не търкайте и не бършете веждите си с кърпа или салфетки.

Както по-рано уточнихме, добре е да пазите коричката от всякаква механична интервенция, така че бъдете максимално внимателни към тях.

  1. Избягвайте агресивна за кожата козметика или масло за вежди.

Придържайте се към продукта за грижа за кожата, препоръчан от вашия специалист. Агресивната козметика може да повлияе негативно на заздравяването и по този начин на крайния резултат.

  1. Използвайте прозрачен, овлажняващ крем.

Много често на клиентите, преминали през процедура по микропигментация се препоръчва крем с витамин D.

Добре е „татуировката“ да заздравява натурално, с помощта на майката природа, така че не използвайте крем от невен, Банеоцин или друг продукт, който лекува отвън.

  1. Използвайте правилно крема за грижа за веждите.

Използвайте крема веднъж дневно на тънък слой. Кожата трябва да диша. Най-доброто време за нанасяне е сутрин, за да престои през деня. След като коричките паднат, използвайте крема веднъж на всеки два дни, още около 5 пъти.

  1. След като са напълно заздравели, използвайте слънцезащитен крем.

Защитата от слънцето може да направи чудеса, затова е важно да се пазите от пряка слънчева светлина поне 10 дни след процедурата.

Надяваме се тези съвети са ви били полезни. Ако имате още въпроси, компетентни отговори на всеки от тях може да получите в Aeon Aesthetics Пловдив.