Лечение чрез ароматерапия

Ароматерапията използва етерични масла, които се смята, че имат лечебни свойства. Тези масла са концентрирани есенции, взети от цветя, плодове, семена, листа и кора на някои растения.

На света има около 400 етерични масла, но само около 40 са често използвани в ароматерапията. Ароматерапевтите вярват, че тази процедура може да повиши благосъстоянието, да облекчи  стреса и да ви помогне да освежите тялото си.

Ароматерапевтичния масаж използва етерични масла, извлечени от растения, за да се постигне терапевтичен ефект. В този вид масаж, етеричните масла обикновено са смесени с масло от сладък бадем, кайсиеви ядки, или олио от гроздови семки. А релаксиращия масаж с ароматерапия, може да се направи, например с лавандула или бергамот, докато масаж за болки в мускулите може да включва мента и евкалипт.

Преди първата си ароматерапевтична масажна сесия, масажиста ще направи първоначална консултация с вас, за да се запознае с вашите желания за резултат. Той може да попита за текущото състояние на кариерата ви, ще се интересува от домашната ви обстановка, ще ви пита за вашето физическо здраве и психическо състояние. Тези неща се правят, за да се запознаят терапевтите с това, от което имате нужда.

Как работи ароматерапията?

Има няколко теории, за да се обясни как работи ароматерапията. Първата е, че човешкото тяло може директно да усвоява маслата през кожата в кръвта ви. Маслото може след това да премине през тялото ви и да има ефект върху определен орган или функция в тялото на човека.

Ароматераптичният масаж е алтернативна терапевтична техника, която съчетава естествените лечебни свойства на етеричните масла и лечебната сила на масажната терапия. Този вид масаж не само разполага с мощни физически, емоционални и психически последици, но той също е описан като голямо релаксиращо и тонизиращо средство. Ползите от масажа с ароматерапия засягат широк спектър от здравословни проблеми на нервната, кръвоносната, лимфната, имунната и мускулната система.

Ароматерапевтичният масаж е приятен метод за умствената яснота, релаксация, облекчение на стреса и главоболието.

Ароматните свойства на натуралните етерични масла са катализатор за промяна в човешкия ум и тяло.

Умът

Ароматите на етеричните масла стимулират част от мозъка, която се отразява на емоциите.

Вдишването на етерични масла може да ни помогне да постигнем приятен емоционален баланс. Балансираното емоционално състояние на свой ред може да има терапевтичен ефект върху физическите проблеми.

Подобряване на вашето психическото и физическото благосъстояние с етерични масла, използвайки пряко вдишване. Директното вдишване е страхотно, когато е необходима незабавна помощ. Например, за да се отпуснете, е необходимо да капнете 2-5 капки от лайка върху носна кърпа, да я държите под носа си и да дишате дълбоко от нея.

Тялото

Етеричните масла бързо се абсорбират през кожата, те преминават през индивидуални клетки и в космените фоликули, където маслата влизат в мастните жлези се смесват с естествените омекотители на кожата. Химичните свойства на маслата може да варират от очистителни, дезодориращи, тонизиращи или балансиращи.

Предимства на яроматерапевтичния масаж на цялото тяло:

Ароматерапия масаж има много предимства. Ароматерапията се отразява на тялото по два основни начина. Вдишването на ароматерапевтични масла се отразява на нервната система, влияе благоприятно на сърдечния ритъм, дишането, храносмилателните функции, понижава нивата на стрес, и задейства паметта.

  • Релаксира, балансира и хармонизира тялото.
  • Намалява стреса.
  • Укрепва цялото тяло
  • Насърчава здравата имунна система да се бори с инфекцията.