Котешка физиотерапия – домашно лечение на различни болести

402

Котката винаги ляга на мястото, където човекът чувства болка. Едва ли има собственици на котки, които да не са забелязали този феномен. Как обаче мъркащото животно успява да „изчисли“ къде точно е болката?

„Ако имате котка около себе си, то значи имате свой собствен личен лекар“,

това твърдят учени, които изследват поведението на домашните животни при „по-необичайни обстоятелства“. Оказва се, че природата е толкова разумна, че е свързала с биологична невидима нишка всички свои същества, а на някои от тях дори е дала специални способности.

Във времето, което прекарват заедно, между котката и нейния собственик се създава не само физически контакт, но и такъв на емоционално и подсъзнателно ниво. Благодарение на него, домашният любимец успява да усети всяка една болежка на човека.

Специалисти по физиотерапия от Великобритания разкриват тайната на лечението с котки в документален филм

За лечебната сила на котките детайлно разказва един английски документален филм, в който е показано нагледно как мъж с хипертонична криза гали своята котка, докато измерва кръвното си налягане. На камерата се вижда ясно как горната граница пада с невероятно бързо темпо от 220 на 200, 180, 160… и то без употребата на лекарства. Интересното е, че през цялото време собственикът милва и говори нежно на своята котка.

В същия филм, авторът ни завежда в отделението за физиотерапия и рехабилитация на известна болница на Острова. Там на пациентите е позволено да водят своите домашни любимци и кардиолозите твърдят, че тези, които го правят, показват много по-добри резултати при лечението.

Някои породи котки усещат болката повече, отколкото други

Сред най-чувствителните природни лечители са представителите на породите сибирска, персийска, ангорска, сиамска и ориенталска котка. Tе са силно сетивно същества, които веднага усещат неразположението на своите собственици, настаняват се върху тях и започват да мъркат. Чрез звука при мъркането изпращат невидими вибрации, които достигат до вътрешните точки на тялото. Физиотерапевтите сравняват този процес с лечението чрез акупунктурата, съпроводено с интензивно масажиране на болните зони.