Как по ръцете можем да определим заболяване

457

Разбира се , това не е научен метод за диагностициране и винаги при какъвто и да е симптом, ВИНАГИ трябва да се съветвате със специалист в дадената област.

Но все пак ще хвърлим алтернативен поглед и върху тази възможност.

Човешката ръка-това е кладенец на сведения, по нея може да се запознаем с миналото, бъдещето на човек, неговият характер, и най-важното – състоянието на здравето му.

Длани с вид на „червени палми” говорят за проблеми с черен дроб, както и засиленият наситен цвят на червено може да означава и хепатит, а с цвят на бял мрамор може да говори за леки проблеми във вегетативната система.
Кафяви петна извън обичайното, освен за старост, може да говори и за проблем с жлъчният мехур.

1.Температурата на ръцете като барометър
Ако ръцете са перманентно студени, това може да е нормално, но ако има периоди в които ръцете са студени и на този факт обръщате внимание като нещо не нормално, може да се касае за нарушения в кръвообращението и липса на ниацин.
Това означава че в менюто си трябва да включите продукти които съдържат истински витамини, като риба, фасул и гъби.
Ако обаче е обратното и ръцете Ви „горят”, това може да означава че черният Ви дроб се опитва да се справя с някаква отрова, като алкохол например или лекарства.

Често изтръпнали малки пръсти ще говорят за трудностите в сърдечно-съдовата система и е време да отидеш на лекар.

Изтръпване в ръцете на палеца казва слабостта на дихателните пътища
Ако върха на пръстите има надлъжни дълбоки резки, трябва да се обърне внимание на щитовидната жлеза.
Палци, които имат не правилна форма, може да говори за артрит.
Отток на ставите на пръстите и зачервяване-Полиартрит.

2.Формата на дланите могат да покажат бъдещи заболявания

 

От отдавна се знае, че широките длани означават добро здраве, въпреки това, ако по дължината на пръстите имате резки, като „палмово дърво” може да означава проблеми с кръвното.

Притежателите на тънки набраздени пръсти се влияят от температурните промени, емоционално претоварване, силни звуци и атмосферното налягане.

Собствениците на малки и набраздени пръсти-хипертония, астма и нервна система.
Собствениците на месести длани са податливи към заболявания на щитовидната жлеза и обмяната на веществата.

Според китайската медицина, центъра на дланта е енергийният център на целият организъм.

Силен натиск в центъра на дланта с палец и усещане за силна болка, това говори за проблеми със здравето, на което трябва да се обърне внимание.

Всички тези неща могат да говорят за различни заболявания, което означава че винаги трябва да обръщате внимание на своето здраве.

Всички тези методи не са доказани научно и за това няма място за притеснение, просто винаги, и при най-малкият симптом за нещо нередно се обръщайте към специалист.
Основно и много важно е да сте спокойни, да се храните балансирано, да избягвате ежедневните стресове с усмивка и позитивизъм.