Как максимално да изгаряте калории във фитнеса

315

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спортуване . Когато пред нас се открие възможност да посетим фитнеса за малко през деня трябва да използваме максимално ползотворно времето си там, да изгаряме калории, да поддържаме тялото си във форма и да сме тонизирани. Ето едни от най-ефективните начини, чрез които да горите повече калории по време на фитнес тренировка.

Бягащата пътека

Може би сте запознати с факта, че чрез бягане най-лесно можете да изгорите калории и да се чувствате свежи и във форма. Трябва единствено да се научите как най-правилно да бягате. Колкото по-бързо бягате, толкова повече калории ще изгаряте съответно. Ако не сте свикнали да бягате бързо обаче, много по-лесно и бързо ще се изморите и ще се откажете да бягате. Алтернативен вариант, който ще Ви помогне да горите дори повече калории, е да сменяте скоростта си на бягане докато сте на пътеката. Започнете с лек крос, след това постепенно увеличете скоростта си. Когато усетите умора, намалете отново, но не спирайте напълно. Така не само ще изгаряте калории, но и ще стегнете бедрата, дупето и корема си.

Друг лесен трик е да включите и ръцете си. Въпреки че дръжките на бягащата пътека могат да Ви изкушат да ги използвате и да се хванете за тях докато бягате, опитайте се да не го правите. Включете и ръцете си в бягането, за да изразходвате още повече калории. Колкото повече части на тялото си включите, толкова повече калории ще изгаряте.

Упражнения с кростренажор

Както и на бягащата пътека, така и на кростренажора трябва да включите ръцете си. Хванете се за дръжките на уреда и активно ги включете в упражнението, а не ги подпирайте само с един пръст. По този начин ще изгаряте повече калории, тай като и сърдечният Ви ритъм ще се ускори. Друг начин, по който можете да увеличите разхода на калории, е като увеличите съпротивата на уреда. С други думи, изпъвайте максимално крайниците си, така ще стегнете мускулите си повече, отколкото ако не се стараете достатъчно. Друго важно нещо, което трябва да запомните е да следите темпото си. Както и при бягащата пътека, така и на кростренажора трябва да редувате по-бързо с по-бавно темпо. Можете да започнете с по-леки тренировки като редувате бързо с бавно темпо на пет минути, а когато натрупате повече опит, увеличете интервалите на десет минути.

Упражнения с тежести

Всяка млада дама трябва да включи и гирички в тренировката си, за да извае перфектно тяло. Те са най-подходящи когато искате да тренирате ръцете си, но това не означава, че така не изгаряте калории, а точно обратното. Вместо просто да си седите и да вдигате гиричките на нивото на главата си, направете малко лицеви опори с тях. Застанете на пода с един крак, а другия го свийте върху поставка. Ръка, която отговаря на свития крак, я подпрете на поставката, а в другата дръжте гиричка. Докато сте в това положение, дръжте тялото си стегнато и вдигайте и сваляйте гиричката, колкото се може по-ниско и по-високо. По този начин ще включите повече мускули в тренировката си и ще изгаряте повече калории.