Как да се справим с хремата

237

86511378_XS

Така дълго чаканото настъпване на пролетта отключва доста често респираторни проблеми, настинки и алергични реакции, които наистина могат да съсипят иначе позитивното ви настроение, с което ви зареждат първите пролетни лъчи.

Докато близките ви приятели се разхождат из градинките и парковете, огрявани нежно от топлите слънчеви лъчи, вие се чувствате по-изморени и изцедени от всякога. Непрекъснатите кихавици, сълзенето на очите, предизвикани от алергичните реакции, които проявявате към полените отнемат изцяло желанието ви за каквито и да било излизания с приятели.

Как да се справим с хремата, кихавиците и сълзенето на очите?

Подозирайки или не, отговорът на този въпрос може да се крие там, където навярно не сте и предполагали – в кухненските ви шкафове!

Не сте прочели грешно – просто проверете по рафтовете и шкафовете за наличие на следните няколко хранителни продукти, с които действително ще се можете да се преборите веднъж завинаги с пролетните алергии, появяващи се тенденциозно при огряването на първите пролетни лъчи.

Мед

Помахайте за довиждане на пролетните или есенните хреми, споделящи подобни характеристики, с помощта на качествен и „чист“ български мед. Необработеният мед може да се окаже ключът към разрешаването на иначе този изключително неприятен здравословен проблем. В необработения, чистия мед, се съдържат остатъци от полени, което помага на имунната система да привикне към тях като целта е разбира се да се избегне отключването на стандартните симптоми, говорещи за появата на алергия, а именно хрема, сълзене на очите, кихавици.

Кисело мляко

Любимата на една задоволителна част от нас идея за здравословна и вкусна закуска играе неподозирана роля в борбата с алергичните реакции, появяващи се именно през пролетния и есенния сезон. Киселото мляко е обогатено с така наречените „добри“ бактерии, които ни поддържат в добра физическа и здравословна форма.

Според множество проучвания, около 25 % от хората, страдащи от този здравословен проблем, отчитат облекчаване на симптомите вследствие на ежедневното включване на киселото мляко (една купичка дневно) в менюто си.

Статията е предоставена от webselo.com. Посетете ни, за да научите повече за нас!

СПОДЕЛИ