Как да се излекуваме от себорея и себореен дерматит

себорея

На пръв поглед, това не е някакво кой-знае какво заболяване, но пък не е никак безобидно!

Същността на себореята е нарушено отделяне на мастна секреция на кожата и като причина се посочва нарушение на функциите на половите жлези, смутена дейност на нервната система, смущение в обмяната на веществата като подагра, затлъстяване, затлъстяване на черния дроб и други.

Както виждате,списъка не е малък и далеч не е безобиден.

Какво ни предлагат фармацевтите и познатите- „Купи си шампоан и всичко ще е наред“!

Шампоанът обаче може да доведе до временно отстраняване на проблема и това е най-грешното решение, както и повечето решения отнасящи се за здравето е да се лекува проблема, а не причината!

Да започнем отначало, трябва да се знае причината, което се доказва с изследвания.

Първата стъпка е консултация с дерматолог и доктор по вътрешни болести.

Има интересни моменти при посещения при някой доктори, което е изключение и обикновено тези доктори не са точно „доктори“, но отивайки при „дерматолог“, самият „дерматолог“ се съсредоточава върху самия проблем и както казах по-горе, лекува проблема, ето защо, всеки човек е длъжен да има минимална здравна култура и да осмисля казаното от лекаря,да чете в интернет (в никакъв случай да не се самолекува, това е много по-опасно от всяка болест) и да търси второ мнение, дори от друг специалист.

След провеждане на изследване, което да отхвърли възможни и невъзможни причини, вече се пристъпва към самото лечение.

Какво препоръчва медицината и изследванията на това заболяване?

Основното е, че заболяването не може да се излекува на 100%, но може значително да се облекчи състоянието дотолкова, че дори да забравите за него. Важно е да се знае, че трябва да се предприемат мерки, за да не се получи по-тежък рецидив.

Какво препоръчва медицината срещу себорея

Спорт – както винаги трябва движение, застоялият живот е противопоказен за жив организъм. Движението е задължително, минимум на ден трябва поне по 15 минути разходка, това е много добре за обмяната на веществата, а както разбрахме, основните причини са нарушена обмяна на веществата.

При някои хора, двуседмична диета много помага за намаляване на проблема, а съчетано с разходките, намалява и стреса и ето – с един удар няколко заека 🙂

Ако решите да се подложите на двуседмична диета, първо се консултирайте задължително със специалист дали диетата е за вас и вашето състояние, защото може да бъде опасна!

По време на диетата забравете за кафета, алкохол, цигари и други подобни вещества, опитайте се да хапвате само плодове в изобилие, и по всяко време щом усетите глад, хапвайте плодове, независимо колко е часа, имате ли работа, натоварено ли ви е или нещо друго – една ябълка се яде за минути.

За себореята много полезно се оказва и слънцето и солената вода,колко е удобно само, минават 2 седмици с диета, през това време сте отслабнали, намалили сте видимите следи от болестта и отивате на море

Ако не се получават бързи ефекти,ползвайте,след съвет с дерматолог, лекарства с кортикостероиди,като ДИПРОЗОН или други (може да потърсите информация в сайта, като използвате името на медикамента или по описание-дума/заболяване в съдържанието)

seborea