Естествени начини за стягане на разширените пори

стягане на разширени пори

Съществуват много начини за свиване на порите. Въпреки това, лечението с естествени продукти превъзхожда всякакви други козметични продукти, както по отношение на качеството, така и по отношение на цената.

Нека видим списък на естествени начини за лечение на разширени пори, които е добре да се прилагат редовно, за да поддържате кожата си красива и млада.

Тези процедури ще ви помогнат да изчистите кожата си, да премахнете разширените и запушени пори и да се отървете от черните точки и червените петна.

Причини за разширяване на порите

Полът, генетиката и възрастта оказват голямо влияние върху състоянието на порите. Основната причина за разширяването на порите е мазната кожа (когато себумът се произвежда твърде интензивно). Резултатът е мазен блясък, от който не е лесно да се отървете.

Естествени лечения за разширени пори

Има няколко естествени начина да се намали появата на разширени пори:

Само 1 супена лъжица майонеза

Достатъчно е само да нанесете 1 с.л. л. естествена майонеза върху лицето за 20 минути. Киселината и яйцата в майонезата могат да помогнат много за стесняване на порите.

Суроватка

Млечният серум отдавна е класическо средство за почистване на кожата и свиване на порите. Процедурата е най -добре да се прави вечер. Намокрете памучен тампон в серума и го разтрийте по лицето си. Изплакнете със студена вода след 20 минути.

Маска с мед, лимон, ябълка и кисело мляко

Настържете ябълката на ситно ренде и добавете супена лъжица кисело мляко. След това сложете и останалите съставки: супена лъжица мед и лимонов сок. Смесете съставките, докато получите гладка смес и след това я нанесете върху лицето си за 15-20 минути.

Препоръчително е да направите процедурата преди лягане.

Лимонена маска

Разредете лимонов сок с малко вода и нанесете лосиона върху лицето си с памучен тампон, като избягвате контакт с очите. Оставете го за половин час и след това го изплакнете със студена вода.

Маска от краставица, ябълка, яйце и мляко

Комбинирайте белтъка с една супена лъжица мляко на прах, след което добавете нарязаната ябълка и краставицата . Нанесете получената паста върху лицето си за 15 минути. След това измийте маската с топла вода.

Хума

Козметичните маски от хума са чудесни за дълбоко почистване и стягане на порите.

Лимонов сок

Всичко, което трябва да направите, е да добавите няколко капки лимонов сок към крема за лице (трябва да вземете малко крем – за точно една маска, за едно приложение). Нанесете лимоновия крем върху лицето за 15-20 минути. След това измийте с топла вода.