Да се преборим с целулита -3 проверени метода

337

1

Целулит имат 85 % от жените по света.Може би и вие сте открили наченки на белези от целулит,но не трябва да се безпокоите за това,ние ще ви предложим 3 ефикасни методи за избавяне от неприятното състояние на дупето ви.

Както знаем,целулита няма точно таргетирана група жени,от него страдат и млади момичета и по-възрастни жени.

Защо е така-поради естеството,структурата на тялото и хормоналните нива.
По принцип,по-пълните получават и тази „награда“ от природата,това са натрупани мазнини и може би в много далечното минало е имало смисъл някакъв,но сега естетиката е наложила други правила.
Наднорменото тегло води до съединителна тъкан с променена структура ,както и прилива на естроген поради различни причини.
Според Световната Здравна Организация,при 12% от жените,целулита се появява през пубертета,20% веднага или след бременността и 25% по време на менопаузата.
какво се случва-повишеният естроген отслабва кръвоносните съдове   и намалява кръвообръщението в засегнатите райони,получава се така наречената „портокалова кора“
Заседналият начин на живот,алкохол,цигари и стреса ускоряват този процес.
Повечето лекари смятат че целулита е козметичен проблем,както и някой учени,но това не успокоява милионите жени с подобни проблеми.

cellulite-formation

Да се премахне „портокаловата кора“ изцяло е почти невъзможно ,но пък може да се намали значително и дори да не се забелязва.
Да започнем с номер 1.
Нека преразгледаме вашата диета и начин на хранене,няма смисъл да се спазва строга диета,за да се отървем от тази неприятност ,няма и смисъл да се намалява теглото,нужно е да се нормализира водният баланс на организъма и да се съблюдава с какво се храните.Диетолозите препоръчват да се изключи от менюто „бързото хранене“ или сладки,пушени или солени храни и въобще храни,които задържат течности (което и между другото ще намали телесната маса или иначе казано,ще доведе до отслабване ).
Диетата трябва да е богата на калии,което спомага за премахване на излишната течност от тъканите ,както и помага на кожата да стане гладка.
2. Обърнете внимание на козметични процедури,които подобряват микроциркулацията в проблемните зони и нормализират обмяната на веществата на кожата-пилинг,масаж ,маски,като повечето неща могат да се направят и у дома,като си закупите най-ефективните съставки (водорасли,глина лечебна и други подобни),които ги има в аптеките.

3. Правете леки упражнения,купете си степер за в къщи и се качвайте поне по 5 минути на ден,вечер след работа или сутрин,това е чудесен начин да се отървете от „портокаловата“ кожа,да засилите обмяната на веществата и да намалите теглото си.
Ако опитате тези 3 съвета и ги спазите,за месец ще започнете да виждате резултата.
caffeine-and-cellulite

Преведено от чужди сайтове

СПОДЕЛИ