Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
Alercit - АЛЕРЦИТ ТАБ. 5МГ # 28 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

 

Прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете да използвате това лекарство.


Ако имате допълнителни въпроси, моля обръщайте се към Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас и не бива да го давате на други пациенти, защото може да им навреди, дори и да имат същите симптоми като Вашите.

Състав


Лекарствено вещество: сetirizine/цетиризин (5mg) във всяка филмирана таблетка. Помощни вещества: лактоза, царевично нишесте, повидон, магнезиев стеарат, хидроксиметилпропилцелулоза, макрогол, талк, титаниев диоксид, диметикон емулсия

Фармакологачна група


Антихистаминов лекарствен продукт, потискащ реакцията на свръхчувствителност.


Характеристика


Лекарственото вещество Cetirizine в продукта Алерцит , е антихистаминов лекарствен продукт с продължително действие. Антихистаминовите лекарствени средства блокират действието на хистамина, едно от веществата, отделяни от организма при реакция на свръхчувствителност (алергия). Cetirizine блокира както началната фаза на алергичната реакция, предизвикана от хистамина, разпространението на възпалителни клетки, (като например, еозинофили), така и отделянето на агенти-причинители на по- късна алергична реакция.

Алерцит е високоефективен, антихистаминов и антиалергичен лекарствен продукт, предизвикващ минимална сънливост след обичайната терапевтична доза. Благодарение на продължителното си действие, Алерцит може да се приема веднъж дневно от възрастни и деца над 6 годишна възраст.

Показания


Алерцит облекчава симптомите на алергичния ринит и конюнктивит (включително целогодишен и сезонен), както и алергични реакции на кожата, придружени от сърбеж и обриви, особено обривите при урткария (копривна треска).

Дозировка


Дозировката трябва винаги да се определя от лекар, усвояването на Алерцит не се влияе от поемането на храна и следователно може да се използва независимо от храненето.

Възрастни и деца над 12 години: По 1 филмирана таблетка Алерцин дневно.
Деца на възраст между 6 и 12 год.: по правило приемат по 1 филмирана таблетка веднъж дневно.


Деца под 6 год.: таблетките Алерцит не са предназначени за тази възрастова група.

Дозирането при възрастни пациенти или пациенти с остри чернодробни и бъбречни смущения може да бъде променено от лекуващия лекар.

При болни с бъбречна недостатъчност дозировката трябва да се намали до половината от обичайно препоръчваната доза.

Вземете лекарството веднага, ако установите, че сте пропуснали доза. Ако времето за следващата доза наближи, избягвайте дублиране и продължете според редовната схема. Приемайте таблетките с малко течност.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ, ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ДРУГИ

Несъвместимост

Алерцит не се препоръчва при пациенти с изявена свръхчувствителност към cetirizine, hydroxyzine или към някое от помощните вещества. Не се препоръчва употребата му от бременни или кърмачки.

Нежелани лекарствени реакции


Като цяло поносимостта към Алерцит е добра. Рядко следните нежелани лекарствени реакции могат да се свържат с приемането на лекарствения продукт: главоболие, сънливост, световъртеж, сухота в устата и стомашно-чревен дискомфорт. Ако се появят тези нежелани ефекти или други необичайни реакции, консултирайте се с Вашия лекар за продължаване употребата на продукта.

Макар и рядко, могат да възникнат реакции на свръхчувствителнност към лекарството (уртикария, оток на меките тъкани, задух). В такъв случай прекратете веднага приема на лекарството и се консултирайте с Вашия лекар за продължаване на лечението.

Бременност и кърмене


Не се препоръчва приема на този лекарствен продукт от бременни, както и от кърмачки, тъй като Алерцин се екскретира в млякото.

Взаимодействия


При едновременен прием на Алерцин и други лекарства може да се наблюдава потенциране на ефектите им. Поради това, Вашият лекар трябва да е осведомен за всички лекарства, които приемате, с или без рецепта.

Не приемайте други лекарства отпускани без рецепта едновременно с Алерцин, освен ако нямате лекарска препоръка. Ако друг лекар Ви предпише друго лекарство, информирайте го, че вече приемате Алерцин

Взаимодействие на Cetirizine с алкохол (при кръвно ниво 0.8 g/l) не е констатирано. Въпреки това не се препоръчва приемането на големи количества алкохол по време на лечението със Алерцин.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Пациенти, възнамеряващи да шофират, и тези които извършват потенциално опасни дейности или работят с машини, не трябва да превишават препоръчваната доза и да имат предвид приема на лекарството при извършване на тези дейности.При тези пациенти, едновременната употреба на алкохол или лекарствени средства потискащи ЦНС може да причини допълнително понижение на вниманието и да наруши изпълнението на посочените по-горе дейности.

Предозиране


При предозиране (повече от 5 филмирани таблетки наведнъж), основният симптом е сънливост. При деца, в резултат от предозиране могат да се проявят раздразнителност и безпокойство.

При предозиране (особено при деца) е необходимо незабавно да потърсите лекарска помощ. В случай на масивно предозиране трябва да се направи промивка на стомаха и да се приложат обичайните поддържащи мерки. Засега не е познат специфичен антидот.

Срок на годност:

Продуктът не трябва да се използва след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.

Условия на съхранение

Да се съхранява на сухо място, недостъпно за деца, при температура под 25 °С.

В случай на поглъщане на голяма доза, или случайно поглъщане на филмираните таблетки от дете, потърсете лекарска помощ.


Заместители за Alercit - АЛЕРЦИТ ТАБ. 5МГ # 28

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин