Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E304 Ascorbyl palmitate /Аскорбилпалмитат /Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E304 Ascorbyl palmitate /Аскорбилпалмитат /Антиоксидант

Аскорбилпалмитат е с даден статут на "безопасен" за човешкия живот и здраве.

E304 увеличава срока на годност и помага за предотвратяване на горчивина във вкуса на храната.

Антиоксидант E304 има сходна структура и химични свойства на съединението, което може да спре природните окислителните процеси, които се проявяват във времето с всеки хранителен продукт.

Обикновено, E304 се използва за получаване на емулсия на мастни или маслени разтвори. Най-често  аскорбилпалмитат може да се намери в състава на месо и месни продукти.

E304 е химично съединение, което се получава чрез химична реакция.

Произвежда се синтетично, въпреки че активната съставка естер на аскорбиновата киселина се намира в природата.

При получаването на E304 аскорбиновата киселина се подлага на химическа атака, която на свой ред освобождава аскорбилпалмитат.
E304 е кристален прах с ярък бял цвят с лимонов аромат и вкус.

 Той е естествено съединение, което е част от някои растителни видове.

 Най-често се използва в производството на растителни масла, майонеза, салатни сосове, зърнени закуски и разтворимо картофено пюре.
Отличителни химични свойства на хранителните антиоксиданти E304 активно се използва при производството на хранителни продукти не само като антиоксидант, но и като консервант.
E304 присъства в животинските мазнини и хранителни оцветители в състава на химическо съединение, което подтиска естествените процеси на окисление.

Одобрен е за употреба на територията на Европейския съюз, както и в Руската федерация и страните от ОНД

Вредата за човешкия  организъм не е идентифицирана и е научно обоснована.

Обаче процесът на разделяне води до освобождаването на палмитинова и аскорбинова киселина и може да повлияе на образуването на камъни в бъбреците и пикочния мехур.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс