Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е301 Sodium ascorbate /Натриев аскорбат/Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е301 Sodium ascorbate /Натриев аскорбат/Антиоксидант Е301

Е301 натриев аскорбат е форма на витамин С - в действителност, веществото е натриева сол на аскорбиновата киселина, която заедно с E300 играе роля като витамин и антиоксидант.

Представлява бяло прахообразно вещество, перфектно се разтворя във вода.

 В процеса на съхранение и транспортиране на натриев аскорбат се изисква по-голямо внимание и грижа - строго забранено е да се смесва с други вещества.

В хранително-вкусовата промишленост E301 обикновено се използва при производството на хлебни изделия като регулатор на киселинността и овкусител, също и на много видове майонеза и маргарин, тъй като добавянето на този прах е значително с удължен срок на годност.
Отговорен за предотвратяване на щетите  и окислението на мазнините, както и промяната на нитратите.

Важен е за стабилизиращите свойства на храната, за сметка на което осигурява по-стабилен и естествен цвят на месото и месните продукти.
В областта на медицината се прилага в препарат, наречен Askotsin. Така, в една  таблетка се съдържа около 400 мг натриев аскорбат.

 Това лекарство се използва за укрепване на имунната система.

Използването на този материал е забранено в много страни, включително и Руската федерация, от гледна точка на вредата за здравето от антиоксиданта.


Допустим дневен  прием е не повече от 15 мг на килограм телесно тегло.

От гледна точка на аскорбинова киселина (витамин С), тя се счита за нормално необходимото количество от този елемент в човешкото тяло.

За жените и пушачите E301 е необходимо малко да се увеличи дозата.

Натриев аскорбат не е алерген, в състояние е да активира защитната функция на тялото, както и да регулира усвояването на витамини и минерали от храната.

 Използването е добре за участието на процесите на костите и съединителната тъкан.

В случай на излишък от натриев аскорбат в човешкото тяло, веществото се превръща в оксалова киселина.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс