Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E300 Ascorbic Acid /Aскорбинова киселина/ Aнтиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E300 Ascorbic Acid /Aскорбинова киселина/ Aнтиоксидант

Ролята на антиоксидантите се състои във възможността да се предпази храната от вгорчаване, окисление и да се промени цвета.

Те са не само с естествен произход - често антиоксидантите са получени чрез синтетични химически съединения.

Аскорбиновата киселина или витамин С, който се отнася до естествените вещества, често се използва в хранително-вкусовата промишленост за производство на месо и други храни.

По време на термичната обработка на месото естествения цвят на продукта се поддържа с добавянето на веществото и приготвената храна е защитена от окисляване.

В естествената си форма E300 Аскорбинова киселина се намира в много растителни храни - цитруси, картофи, зеле,шипка, пипер, касис и др.

Особено богати на витамин C са пресните зеленчуци, кисело зеле и лук, което е важно по време на обостряне на вирусни и респираторни заболявания.

За да се запълни обичайната си диета с витамин С трябва да правилно да се процедира със зеленчуците и другите храни.

В естествената храна аскорбиновата киселина е унищожена поради неправилна топлинна обработка както и дългосрочното съхранение на храните, трябва отговорен подход към процеса на подготовката и подбора на суровините.

E300 Аскорбинова киселина е естествен антиоксидант, който свързва свободните радикали, което води до преустановяване на техните унищожителни ефекти върху човешкото тяло.

Специално свойство на E300 се счита за способността да се подобри значително активността на ефекта на други подобни вещества.

Употребата на Аскорбинова киселина за здравето на човека се състои в това, че активно участва в много процеси на организма.

Той може да попречи на производството на ензими и някои хормони.

Положителни ефекти на витамин С е способността да се стабилизира функцията на кръвосъсирването, за да се регулира количеството на липиди, участващи в образуването на костите и съединителната тъкан.

 Очевидни ползи за имунната система на човека, тъй като осигурява надеждна защита на организма не само към различни инфекции, но също така и много видове алергени.

Допустим дневен прием Аскорбиновата киселина се счита за 60-100 мг на килограм телесно тегло.

 С недостиг на витамин С в храната може да се развие много заболявания, като например скорбут - това е съпроводено с отслабване и подуване на венците, което води до загуба на зъби.

Може би дори кървене в резултат на влошаване на съдовете.

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс