Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E283 Potassium propionate /калиев пропионат/ Kонсервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E283 Potassium propionate /калиев пропионат/ Kонсервант          

Хранителна добавка E283 Калиев пропионат се отнася до консерванти и се използва в производството на храни.
Химическ
oто активно вещество калиев пропионат, който е част от E283, има отличителни антибактериални вещества.

E283 Калиев пропионат е сол на пропионова киселина (Е280), която се използва и в хранително-вкусовата промишленост като консервант.
Пропионовата киселина реагира с калий, който встъпва в химическа реакция с киселината в качеството на реагент и катализатор.
В резултат на това киселината се разпада на
калиева сол, която се използва в храната, както и химическата и фармацевтичната промишленост под наименованието консервант E283 калиев пропионат.


E283 Калиев пропионат въведен в хляба и ферментирали млечни храни, защото е консервант, способен да предотврати появата и развитието на патогенни бактерии, дрожди, плесени и гъбички микроорганизми в крайните хранителни продукти за целите на изпълнението.
По този начин  спомага за повишаване на срока на годност.

Основната вреда се намира в химическия състав на съединението.
Калиев пропионат е в състояние да оказва отрицателно въздействие върху здравето и благосъстоянието на човека.
Изразява се в появата на устойчиви алергични реакции, които могат да бъдат придружени от атаки на задух или астма.

Нарушението на забраната на производителите на храни и превишението на максимално допустимото съдържание на калиев пропионат в състава на хранителните продукти може да доведе до сериозни последици за човешкото здраве и живот.
Като се има предвид възможния токсичен и канцерогенен ефект, които могат да имат върху човешкото тяло лекарите са установили максимално допустимата доза от опасни вещества в състава на храните
.

Първите симптоми на отравяне от калиев пропионат могат да са алергични реакции като обрив или обрив, които се появяват по кожата.
Също така Е283 влияе неблагоприятно върху стомашно-чревния път.

Въпреки потенциалните отрицателни последици за организма,продължава да се прилага по време на производството на хранителни продукти.
Ето защо внимателно трябва да се внимава с избора на храна и да се обърне внимание на химическия състав на храната.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс