Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E282 Calcium propionate /Калциев пропионат/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E282 Calcium propionate /Калциев пропионат/ Консервант

Свойствата на консервант E282 калциев пропионат са с подобна дейност, понеже съдържа  консервант E280 Натриев пропионат.
И двете
от тези добавки са широко използвани в различни сфери на човешката дейност, но в общи линии не може да мине без тях хранително-вкусовата промишленост.

E282 калциев пропионат е  необходим за консервиране на хранителни продукти, предпазва от образуването на гъбички, бактерии и много други патогени.
Най-често
е в състава на соевия сос, оцета или виното, понеже забавя процеса на стареене на напитката.
Като консервант намира приложение в производството на хлебни изделия, удължава срока на годност на хляба, подобрява качеството на тестото, както и готовите продукти.

E282 калциев пропионат е регистриран в забраненените добавки, които се използват в индустриалното производство на храните.
Калциев
пропионат е един от консервантите E280 производни на пропионовата киселина.
Химическа
формула на E282 е както следва - C6H10O4Ca.
Представлява прах
под формата на кристали в бял цвят, без мирис и напълно разтворим във вода.
Калциев  пропионат с неговите характеристики, подобни на E281 на нежелани ефекти - се натрупват в организма, и предизвиква главоболие.
За
тези, които страдат от хипертония, не е препоръчително да консумират продукти с тази добавка.
E282 калциев пропионат може да прояви в канцерогенен ефект върху човешкото тяло.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс