Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е110 – сънсет жълто / Orange Yellow S, FD&C Yellow 6/ / оцветител / | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е110 – сънсет жълто / Orange Yellow S, FD&C Yellow 6, C.I. 15985 / (жълто № 6)
странични ефекти
- уртикария,запушеннос,алергии,изпотяване,хиперактивност,тумори на бъбреците, хромозомни увреждания, гадене и повръщане, нарушено храносмилане, загуба на вкуса.

Е110 e оцветител с романтичното название „жълт слънчев залез”.
Използва се при производството на енергийни напитки на плодова основа, в тестените изделия, пекарството, сладкишите, сладоледа,  консервираната риба и още много продукти.
Често е използван в комбинация с E123 известен повече като Амарант.

Възможни странични ефекти:
уртикария, астма, екзема, хиперактивност, сенна хрема, изпотяване, хромозомни увреждания, гадене и повръщане, нарушено храносмилане, загуба на вкуса. Канцероген, който може да провокира онкологични прояви.
Не се препоръчва на хора чувствителни към аспирин.

Забранен :
Финландия, Норвегия, Великобритания. В ЕС продуктите съдържащи Е110 е задължително да бъдат обозначени с предупреждение за наличието му, като се препоръчва този оцветител постепенно да бъде заменян с друг.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс