Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E281 Sodium propionate /Натриев пропионат/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E281 Sodium propionate /Натриев пропионат/ Консервант

Известно е, че използването на E281 Натриев пропионат в производството на хранителни продукти в промишлен мащаб, не е забранено от закона в Европейския съюз, включително и в Русия.

В действителност, веществото, което действа като регулатор на киселинността е натриев пропионат или E281.
Получава се чрез комбиниране на натриеви соли на пропионова киселина, в резултат на бял кристален прах. Натриев пропионат, който лесно се разтваря във вода, има следната химична формула - Na (C2H5COO).

Пропионовата киселина - корозивна течност с неприятна остра миризма, е изключително трудно да се използва в свободна форма.
Затова проблемът е решен чрез прилагане на устойчиви калциеви или натриеви соли.

В хранително-вкусовата промишленост E281 действа като консервант главно в производството на топени сирена и продукти, базирани на тях.
Там е  фиксирана доза от веществото е добавка към 3 грама на 1 кг на готовите продукти.
Консервант E281 се съдържа в хляба и други продукти от брашно-базирани за дългосрочното им съхранение. Важна особеност на това вещество е и способността да се подобри качеството на тестото и готовите продукти.

Активно се използва в производството на козметични препарати, по-специално мехлеми за лечение на гъбични инфекции на краката.
Добавянето на този консервант в голяма степен удължава срока на годност на продуктите, но производителите трябва да имат предвид, че установените норми допускат не повече от 2% от общото тегло.

Все още не е създаден от примерен дневен прием на добавката за хората.
Но това не означава, че не съществува вероятност от увреждане за тялото.
Доказано е, че този проблем може да възникне само при използване на добавката в неразредено състояние, т.е. концентрирана форма.

Основните начини на взаимодействие на човек с Е281 може да бъде едновременно поглъщане и външно проникване.
В първия случай се концентрира пропионат и предизвиква дразнене на стомашно-чревния тракт (и дори вътрешни язви, изгаряния), докато е в контакт с кожата на вероятността от сериозни алергични кожни заболявания.

Прекомерната консумация на храни с тази добавка се изразява в появата на системни атаки на мигрена.
Ако не е правилно дозирането може да упражнява своя канцерогенен ефект, за който е известно че води до образуването на ракови клетки.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс