Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E280 Propionic Acid /Пропионова киселина/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E280 Propionic Acid /Пропионова киселина/ Консервант

Известно е, че използването E280 Пропионова киселина в нашата страна не е забранено, докато в  Украйна, законът официално забранява добавянето на това вещество в процеса на промишленото производство на храни.
Това е пряко свързано с вероятната вреда от  E280 за човешкото тяло.

Пропионова киселина е бистра течност, която се различава с рязка неприятна миризма.
В естествена форма на веществото се произвежда по време на ферментация на въглехидрати. E280 пропионова киселина е крайният продукт на метаболизма на бактериите Propionibacterium, съдържаща се в стомаха на преживни животни, както и при хора.

Температурата на самозапалване на Пропионова киселина се счита за 440 градуса, и процеса на смесване на течността преминава напълно с вода и органични разтворители.
Химичните свойства на E280 са, че е представител на наситени карбоксилни киселини, които  са способни да образуват амиди, естери и халогениди.

Способността на Пропионовата киселина да предотврати развитието на плесени и някои видове бактерии прави веществото важен консервант, който се използва не само за производството на продукти за хора, но и за  фуражи за животни.
По този начин, в хранително-вкусовата промишленост E280 се използва широко в производството на хляб и други тестени изделия като калций (калциев пропионат) или натриев (натриев пропионат) сол.
За производството на фуражи, предназначени за хранене на животни, е добавен като консервант директно пропионова киселина или нейната амониева сол (амониев пропионат).

Освен това, известно е използването на E280 и във фармацевтичната индустрия - като течност, използвана в производството на някои видове лекарства.
В химическата промишленост се характеризира с използването на разтворители в производството на торове.

При спазване на мерките за сигурност при работата с концентрирана пропионова киселина, това допълнение се счита за изключително безопасен за човешкото здраве.
Потвърждава се от многобройни лабораторни тестове за откриване на токсични и мутагенни ефекти, които влияят негативно върху репродуктивните органи в този консервант.

Вероятната вреда от Пропионовата киселина в концентриран вид е възможна в случай на небрежна работа с веществото, което би могло да доведе до тежки изгаряния на кожата, концентрати на пропионовата киселина въведена в тялото, предизвиква образуването на рани и дори язви на храносмилателната система.

Тази добавка може да бъде класифицирана като канцерогенна, която предизвиквая образуването на рак. Настоятелно се препоръчва да не се използва храната, съдържаща E280 от хора, които имат генетично предразположение към рак.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс