Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E263 Calcium acetate/Калциев ацетат/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E263 Calcium acetate/Калциев ацетат/ Консервант

В международната
класификация на храните консервант E263 калциев ацетат е даден със статут на "условно безопасна" хранителна добавка за човешкия живот и здраве.
Калциев
ацетат - оцетна киселина е сол, която се получава чрез подлагане на киселина с калциев карбонат. E263 калциев ацетат е кристално вещество, което е напълно разтворим във водни разтвори и има характерен оцетен мирис.

E263 често се използва в химическата промишленост за производство на ацетон, като добавка в производството на фураж за добитъка.
В
хранително-вкусовата промишленост, както и производството на фармакологичните калциев ацетат действа като дезинфектант, т.е. вещество, което притежава силно антимикробно и антивирусна способност.

Използва се  като регулатор на киселинността в храните,  в състояние е да смекчи характера на киселия вкус, използва се в хлебните изделия, способен да предотврати появата и развитието на така наречените "картофено заболяване" или бактериални видове Bacillus mesentericus.

Възможните негативни последици и вреди в E263 калциев ацетат за човешкия организъм не са напълно признати и научно доказани. Ето защо, в момента е забранен в някои страни.
Въпреки това в Европа, САЩ, както и в Русия е  разрешен за употреба в производството на храни.

Забележително е, че калциев ацетат се счита за алерген, който е способен да провокира алергични реакции и персистираща астма.
Лекарите обаче не
определят максимално допустимите граници на дневния прием на хранителни добавки в храни в състава на храните.

Като се има предвид отрицателното въздействие, което може да има върху детето лекарите препоръчват, родителите да изключат от менюто с  бебешки храни, които съдържат опасни консерванти, включително E263 калциев ацетат.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс