Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E261 Potassium acetate /Калиев ацетат/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E261 Potassium acetate /Калиев ацетат/ Консервант

E261 Калиев ацетат е известен под различни имена, между които се появяват калиев диацетат, калиева сол на оцетна киселина, калиев ацетат, и други.

E261 представлява безцветни или бели кристали, които са специфични за слаб алкален вкус.
Външни кристали размазване, докато те са отлични във вода разтворим, невъзможно за разтвор в етери.


В качеството си на консервант Калиевият ацетат е в състояние да предотврати размножаването на патогенни гъбички и бактерии в храните, както и да действа като стерилизиране на добавки в производството им.
По токсичност е подобен с Е260 оцетна киселина.
Използването на калиев ацетат в производството на различни храни се дължи на способността за намаляване на лошия вкус на силната оцетна киселина.
Често се използва и като компонент на сол-топилни, но по-често, като такива, се използва само натриев диацетат.

Във фармацевтичната промишленост активно се използва като регулатор на киселинността и като консервант.
В първия случай тя се добавя към червените компоти, туршии и някои видове сирена, а вторият - E261 може да бъде част от заготовките, притежаващи диуретичен ефект.

Въпреки, че използването на E261 калиев ацетат в определените количества е законно разрешена в Русия, Украйна и ЕС, други страни са предпазливи за тази добавка.
Независимо от факта, че това е признато като безопасна добавка за здравето, в някои случаи, щетите са  доста вероятни за някои хора, които имат заболяване на  бъбреците, черния дроб, пикочните пътища, сърдечно-съдовата система и жлъчния мехур и стомашно-чревния тракт.
За да се избегне вероятна вреда от  E261 калиев ацетат към организма, се  препоръчва да не се използват от хора, които са склонни към различни алергични реакции.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс