Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E260 Acetic acid /Оцетна киселина/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E260 Acetic acid /Оцетна киселина/ Консервант

E260 Оцетната киселина е позната на всички хора, които се интересуват в областта на гастрономията.
Този продукт е резултат на киселинното съдържание на вината при естествени условия, при които алкохол и въглехидрати се разграждат.
Известно е, че оцетна киселина участва пряко в метаболитните процеси в човешкото тяло.

Мирисът на оцетна киселина, е остър, но в чиста форма тя е напълно безцветна течност, може да абсорбира влагата от околната среда.
Замръзва при температура минус 16 градуса, в резултат на образуване на прозрачни кристали.

Трябва да се отбележи, че оцет се нарича 3-6% разтвор на оцетна киселина, докато процентът на 70-80 когато е получена съществената оцетна киселина.

Е260 е широко използвана не само в хранително-вкусовата промишленост, но също така и в домакинството готвене.
Основната употреба E260 Оцетна киселина – произвеждане на туршии и консерви.

Активното вещество се добавя в промишленото производство и редица сладкарски изделия, както и консервирани зеленчуци и майонеза.
Често се използва и като дезинфектант.

В химическата промишленост се използва при получаването на органично стъкло, целулозни ацетатни влакна и производството на естери и лекарства.

По начина, по фармакология е широко използван т.нар етил ацетат, който е по-известен под името на ацетилсалицилова киселина човек, или аспирин.
Като разтворител оцетна киселина също така помага на хората в редица случаи и изолиран от членството си в сол се използват успешно за борба с вредителите по растенията.
Вредата от E260 Оцетна киселина е особено очевидна за човека в употребата на веществото във високи концентрации, както е в този си вид тя е силно токсичен консервант.
Степента на токсичност на киселината е в пряка зависимост от това колко се разрежда с вода.
Най-опасни за здравето, се считат разтвори, концентрацията на която надхвърля 30 на сто.
При контакт на лигавиците или кожата с концентрирана оцетна киселина, следват силни химически изгаряния.
Оцетната киселина е одобрена за използване в хранително-вкусовата промишленост в световен мащаб, тъй като тя не се счита за опасна за здравето.
Единственото нещо, което експертите препоръчват да се избегне възможността от увреждане е  да се ограничи използването на продукти с веществото в състава на хората със заболявания на черния дроб и стомашно-чревния тракт.
Тези продукти не се препоръчват и за деца на възраст 6-7 години.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс