Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E104 - Хинолиново жълто / Quinoline Yellow / / оцветител / | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E104 - Хинолиново жълто / Quinoline Yellow / оцветител
Жълт прах или гранули, който се използва като оцветител в хранителната индустрия.
Добавя се и в червила, продукти за коса, одеколони и др., както и като пигмент за татуировки.
Може да причини дерматит и се свързва с хиперактивност у децата.
FD&C  Жълто No.10;
използува се в червилата и продукти за коса, одеколони; може да причини дерматит; забранен в Австралия, САЩ и Норвегия.
Производителите на храни използват хинолин жълто WS, когато те искат да придават зеленикаво-жълт Gatorade-лимон-вар цвят течност. Това е установено в някои сокове и в някои марки сорбета, скоч яйца и пушена треска.
Хинолин жълто се състои от каменовъглен катран.

E104  повишава усвояването на алуминии чрез храносмилателния тракт. Натрупването на алуминий в мозъка се смята, че допринасят за дегенеративни процеси в болестта на Алцхаймер.

Както може други хранителни добавки, хинолин жълто причини алергия симптоми при хора, които са алергични към аспирин и аспирин-съединения.
Консумирането на хинолин жълто след прием на аспирин или след консумация на храни, които съдържат аспирин като химикали (стафиди, сушени сини сливи, копър, къри на прах, червен пипер, риган, или мента), може да предизвика обрив, затруднено дишане, кихане, или сърбеж.

Тази реакция се среща при около 1 300 души.
Около 1 на 1000 души могат да имат и автоимунни реакции, които могат да включват мигрена, дефицит на вниманието, виене на свят, или стомашно разстройство.
Около 1 на всеки 100 души се развива реакция на кожата (зачервяване, сърбеж, лющене, белене) след излагане на хинолин жълто на кожата.

Правителствата на Австралия, Япония и САЩ забрана на употребата на боя, но тя все още е в много хранителни продукти, продавани във Великобритания.

Най-сигурният начин да се избягва излагането на хинолин жълто WS в соковете е да направите свои собствени, особено собствените си лимон и лайм сокове за лимонада и limeade, маргарити, и други смесени напитки.
Това отнема само няколко минути, за да получите по-свеж, по-ароматен сок с цитрусови аспиратор да се избегнат каквито и да било проблеми от хинолин жълто си цитрусови сокове.

Проведени изследвания показват, че използването на това вещество в храната води до хиперактивност при децата, може да предизвика кожни възпаления, уртикария, анафилаксия, астматични пристъпи.
Оцветителят е противопоказен за хора, чувствителни към аспирин.

През септември 2009 година, Европейската агенция по хранителни стандарти ограничава значително пределно допустимите норми за употреба на добавката. Дневното количество е намалено от 10 мг/кг на 0,5 мг/кг телесно тегло. Това решение е взето, вследствие на резултати от изследвания, които доказват, че прекомерното използване на веществото може да бъде причина за появата на уртикария и ринит.
В хранителната промишленост, Е 104 се съдържа в пушената риба, хранителните стоки, напитки, в цветни дражета, бонбони за смучене и дъвки.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс