Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E239 Hexamethylene tetramine /Хексаметилен тетрамин/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E239 Hexamethylene tetramine /Хексаметилен тетрамин/ Консервант

Хексаметилният тетрамин не е изключение със свойства на консервант да съхранява продуктите и също помага за предотвратяване на вероятните размножаване на патогенни гъбички или бактерии в храните.

Външно E239 хексаметилен тетрамин е с вид на стъклени мъниста в миниатюрен размер или кристален прах, който се характеризира със слабо сладникав вкус и липса на каквито и да било миризми.

E239 се получава чрез химически начин, с кондензация на формалдехид с амоняк.
В резултат на това в E239 се наблюдава примес, амониева сол, освободен формалдехид и неговите полимери.
Химическата формула на тази добавка е както следва - C6H12N4.

Днес консервант E239 Hexamethylene tetramine обикновено се използва  като свързващ агент при производството на смоли гумено-адхезивни модифициращи и белтъчни съставки за експлозиви.

Използването на хексаметилен тетрамина в храните е табу в повечето страни на света.
Руската федерация обаче е ограничена употребата до 01 юли 2010г, което е позволено за консервиране на червен хайвер от сьомга.
Хексаметилен тетрамин е клетъчна отрова, формалдехида е в състояние да се освобождава само в кисела среда.
Въпреки това, този процес е твърде бавен.
Приемливо дневно количество от веществото се счита за по-малко от 0.15 мг на килограм телесно тегло. Тази доза не е в състояние да причини вреда.
След задълбочени изследвания през 2008 г. E239 е изключена от списъка на добавките в храните, одобрени за употреба.
Доказано е, че редовен прием на това вещество в организма е в състояние да провокира появата на рак и алергични реакции.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс