Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е238 Calcium formate /Калциев формиат, Калциева сол на мравчена киселина/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е238 Calcium formate /Калциев формиат, Калциева сол на мравчена киселина/ Консервант


Е238 Калциев формиат или както се нарича също калциева сол на мравчена киселина е отговорен за стерилизация и продължително съхранение на храни, като по този начин предотвратява вероятно възпроизвеждане на гъбички и бактерии.
Добавката може често да се ползва като заместител на солта и втвърдител.

Е238 представлява бял прах, състоящ се от малки кристали.
Известно е, че
калциев формиат присъства в състава на някои сокове, по-специално растенията и биологични течности на живите организми.

Изкуствено получен чрез сапонифициране на формамид, произведена от NH3 и СО, последвано от нагряване заедно с непрекъснатата алкален SB.
Така
необходимо условие е да има  налягане от повишаването на температурата.
Примеси в
крайния състав може да бъдат оксалат, ацетат, карбонат или калциев сулфат.

Към днешна дата
има предвид очевидната вреда храна консервант Е238 Калциев формиат здравето употребата на тази добавка е забранено от закона, не само в Русия, но и в много други страни по света.
Междувременно
, Е238-рано са били широко използвани като сол и консервант в производството на здравословни храни и напитки, но строго определен размер - по-малко от 210 мг на литър течност.

Освен това, калциев формиат се използва в различни ферментирали зеленчуци (особено зеле), но основната му роля не е поддържала и имуществото на уплътнението на растителна тъкан.
При прилагането
на хранителен консервант Е238 Калциев формиат се вземат предвид специалните свойства на веществото - да покаже тяхната антимикробна способност, тя може само в кисела среда.

Преди известно време се използва този прах и консервиране на риба, но поради тежка повреда на храна консервант Е238 Калциев формиат върху човешкия организъм, то напълно заменени с други, по-малко опасни консерванти.
Днес
Е238 се използва рядко - в производството на козметични продукти, за да се избегне развалянето, но с доза от не повече от 0.5%.


Е238 или както се нарича също калциева сол на мравчена киселина спомага за стерилизацията и продължителното съхранение на храни, като по този начин предотвратява вероятно възпроизвеждане на гъбички и бактерии.
В допълнение
, добавката може често действа като заместител на солта и втвърдител.

По външен вид
представлява бял прах, състоящ се от малки кристали.
Известно е, че
калциев формиат присъства в състава на някои сокове, по-специално растенията и биологични течности на живите организми.
Е238 изкуствено получено чрез сапонифициране на формамид, произведена от NH3 и СО, последвано от нагряване заедно с непрекъснатата алкален SB.
Така
необходимо условие е, че налягането поради повишаването на температурата.
Примеси в
крайния състав може да бъде оксалат, ацетат, карбонат или калциев сулфат.
Калциев формиат се използва в различни ферментирали зеленчуци (особено зеле).
При прилагането
на хранителен консервант Е238 Калциев формиат се вземат предвид специалните свойства на веществото - да покаже тяхната антимикробна способност, тя може да действа само в кисела среда.
Преди известно време се използва като прах за консервиране на риба, но поради тежко увреждане на човешкия организъм, е заменен с други  по-малко опасни консерванти.
Днес
Е238 се използва рядко - в производството на козметични продукти, за да се избегне развалянето, но с доза от не повече от 0.5%.
Към днешна дата се има предвид очевидната вреда за здравето - употребата на тази добавка е забранено от закона, не само в Русия, но и в много други страни по света.
Експертите са установили приемлив дневен прием, равен на не повече от три милиграма на килограм телесно тегло, като по този начин се приписват калциев формиат към категорията на забранените добавки в третото ниво на опасност.
Редовният прием
на вещества в храната може да причини съществена вреда на здравето, тъй като с натрупването в организма, неговата концентрация се увеличава значително.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс