Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E234 Nisin /Низин/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E234 Nisin  /Низин/ Консервант

E234 е консервант, но може да се счита за приятно изключение от това правило, тъй като тази добавка не причинява значителни вреди на човешкото здраве.
Обикновено
 консервантите за храни не могат да се похвалят да са абсолютно безвредни за човешкия живот и здраве, E234 Nisin се отличава от тях.
Всичките съставки на E234, който съдържа биологично активни вещества, се различават от мощните  антибактериални свойства на другите консерванти.

Низинът помага да убие двата патогенни и полезни бактерии и микроорганизми, които се срещат в човешкото тяло.
Можем да кажем,
че в отличителните антимикробни качества се крият в основната вреда на консервант E234 за нормалното функциониране на човешкия организъм, тъй като "добрите" бактерии, които участват в почти всички основни жизнено важни за организма процеси.
Външния вид на E234 Nisin е прахообразна бяла субстанция, която не се различава с характерен вкус или мирис.

Биологично активното вещество на низина, което е в основата на химичния състав на консервант E234 е от естествен произход. Streptococcus лактис или млечнокисели бактерии, които са част от низин помагат за предотвратяване и потискане на растежа на няколко вида патогенни бактерии и вируси, които са устойчиви на топлинна обработка. Например, Streptococcus, Clostridium, анаеробни бактерии и други патогенни организми.

В хранително-вкусовата промишленост на консервант E234 се използва за производство на хлебни изделия.
С E234
може да се увеличи срока на годност, а оттам и на валидността на готовите хранителни продукти.
Трябва да се отбележи
, че консервант E234 е в състояние да поддържа в соевите продукти отличителни антимикробни свойства, дори и при високи температури.
В допълнение, низин е устойчив и на кисела среда.
Най-
често се използва в пивоварната, в процеса на производство на млечни продукти и сирена, удължава срока на годност на сосове, сладкарски кремове и добавки, както и консервирани храни

Използването на низина като консервант помага за да се увеличи срока на годност на хранителни продукти, може и значително да намали времето и разходите при производството на хранителните  продукти.

E234 Nisin е разрешен да се използва в хранително-вкусовата промишленост в повечето страни.

Предвид възможните сериозни последици, които могат да възникнат в резултат на неблагоприятните ефекти на E234 лекарите са установили максимално допустимото приемане  на ден в процент на употреба на веществата в храната.
В допълнение
, на санитарно-епидемиологични норми, определени максимално допустимата доза съдържание на низина в хранителни
te продукти.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс