Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E231 Ortophenyl Phenol /Орто-фенилфенол /Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E231 Ortophenyl Phenol /Орто-фенилфенол /Консервант

 

E231 орто-фенилфенол е органично съединение, което се отнася до хидроксилна група.
Молекулярната структура се характеризира с два бензенови пръстени.

Орто-фенилфенол се получава в твърдо състояние, който е кристално чист бял кристал.

Вредата на  E231 орто-фенилфенол не е напълно изяснена, но редица държави забраниха използването на хранителната добавка за хранителни стоки.

E231 орто-фенилфенол се получава при експозиция  на циклохексанон на температура от 120 ° C в химическата реакция е киселинен катализатор.
Така Циклогексенил циклогексанон се подлага на каталитична изомеризация и след това на каталитично дехидрогениране.
В резултат на това достатъчно дълъг процес, се получава консервант E231 орто-фенилфенол.
Съединението присъства в примесите от бифенил, който е канцерогенен за хората.

 

Химическото съединение има отличителни антисептични способности, предотвратява появата и развитието на патогенни бактерии, гъбички, дрожди, както и мухъл.
Трябва да се отбележи, че консервант E231 често се използва за лечение на повърхността не само на плодове, но също така и опаковките, в които продуктите ще бъдат транспортирани на дълги разстояния.
Така плодовете се подлагат на обработка с двойна доза орто-фенилфенол.
Струва си да припомним за възможните негативни последици от консумирането на храна с консервант E231 и старателно да измиватете плодовете, закупени в магазините за хранителни стоки.

До сега учените и лекарите продължават да се изследват възможните последици от увреждане на консервант E231 орто-фенилфенол в човешкото тяло.
Известно е само, че E231 има отрицателен ефект върху кожата.
Освен предозиране може да доведе до сериозни последици
,  повръщане и спазми - това е само една малка част от негативните последици, които могат да произтекат от експозиция на E231 върху човешкото тяло.

Като се има предвид опасността, която може да доведе до здравето от този  консервант, лекарите са установили  допустима консумация на химично съединение на ден (0.2 мг / кг)

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс