Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E230 Biphenyl (Diphenil) /Бифенил (Дифенил)/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E230 Biphenyl (Diphenil) /Бифенил (Дифенил)/ Консервант

E230 бифенил (дифенил) е химически активно органично съединение, което има силни антибактериални свойства.
Като
консервант се използва главно за обработка на повърхността на плодовете преди транспортирането. Това е вещество, способно
да пречи на процесите на естественото влошаване на плодовете, както и на появата и развитието на патогенни бактерии, гъбички, дрожди и плесени.


E230 представлява малки кристални образувания, които могат да се различават по цвят- безцветен или бял, имат специфичен остър и дори лош дъх.
Химически активно вещество, което е слабо разтворимо във водна среда.
Въпреки това, в други природни разтворители бифенил взаимодейства напълно.

Може да се намери в състава на вноса на хранителни продукти като кисело мляко и млечни продукти, сладкарски изделия, сладолед, спредове и маргарин.
Всички плодове, внесени от чужбина, се обработват с хранителни консерванти.
Следователно, трябва старателно да се мият плодовете преди хранене.
Особено за чувствителните хора, е най-добре да се изрязват корите на плодовете, които ще консумират.


Въпреки потенциалните сериозни последици за човешкото здраве, които могат да са резултат от вредните ефекти на консервант E230, опасното вещество не е забранено за употреба в страните от Еврозоната.Научно доказано и обосновано в резултат на мащабни проучвания, които са проведени от местни и чуждестранни лекари и учени е, че  Е230 има изцяло канцерогенен върху човешкото тяло, може да провокира появата и развитието на злокачествени ракови заболявания.
Съдържа токсични химикали, които причиняват фатални увреждания на сърдечно-съдовата и нервната система, както и на бъбреците и черния дроб.
 Като се има предвид потенциалната вреда, европейските лекари препоръчват ограничен дневен прием от  само до 0.5 мг / кг от тялото на здрав възрастен.

Педиатрите, съветват да не се приема от деца.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс