Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E227 Calcium bisulfite, Calcium hydrogen sulfite /Калциев бисулфит, Калциев хидроген сулфит/ Консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E227 Calcium bisulfite, Calcium hydrogen sulfite /Калциев бисулфит, Калциев хидроген сулфит/ Консервант

Подобно на много други консерванти, консервант E227 Калциев бисулфит също има антиоксидантни свойства, затова помага за увеличаване на срока на годност на хранителните продукти.
Това се дължи на факта, че пластмасата е в състояние да предотврати възпроизвеждане на гъбички и бактерии в хранителни продукти.
В допълнение, храна консервант E227 Калциев бисулфит, като на върха на дезинфектант, помага стерилизирането на  алкохолни напитки.


E227 Калциев бисулфит е зеленикава течност, с ясна миризма на сяра.
При създаване на кисела среда той образува консервант известен като сярна киселина.
Получаване по химичен начин - чрез водна суспензия от синтетичен калциев хидроксид, серен диоксид се пропуска, при което се образува желаното вещество.
В последния концентрат  могат да присъстват примеси - различни сулфати, сулфити, свободни основи, заедно с техните карбонати.
Химическата формула E227 е както следва: Ca (HSO3).
Приложението на Калциев бисулфит може да се състои на замразени полуготови картофи, картофи разбити на пюре, горчица, различни маринати, оцет, плодове в буркани.
Добавя се и в някои сладкарски изделия, сушени плодове и меки плодове, сокове, за да се удължи срокът им на годност. E227 понякога се използва като консервант, по-специално в производството на бира.

На територията на Украйна, Русия, Австралия, Нова Зеландия и други страни има забрана върху използването на това вещество в производството на храни в предвид очевидната вреда за човешкото тяло.

 

Това вещество се отнася до средните опасни хранителни добавки в предвид вероятното увреждане за човешкото здраве.
Все пак, въпреки факта, че в много страни употребата му в хранителната промишленост е незаконен, много продавачи не избягват засилването на дозите на E227 в своите продукти.


Има опустошителни ефекти върху важни за здравето на витамин B1, отразява се на работата на белите дробове, бъбреците и черния дроб, а понякога причинява временно разстройство на стомашно-чревния тракт.
Основна допустима доза се счита за 0.7 мг на ден за 1 кг телесно тегло.


 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс