Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E226 Calcium Sulfite/Калциев сулфит/ Kонсервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E226 Calcium Sulfite/Калциев сулфит/ Kонсервант


Е226 представлява бял кристален прах, който при реагиране с кислород се превръща в калциев сулфат.
В кисела среда, се получава сярна киселина и се използва като консервант.

Установено, че във вода E226 се разтваря слабо, а с много други сулфити, чрез реакция с киселини се разлагат на серен диоксид и вода.

Процес на получаване на E226 - серен диоксид се прекарва през водна суспензия на калциев карбонат.
В резултат на тази реакция се получава калциев сулфит, който когато е напълно сух, след дълъг процес на изпаряване дава крайния продукт - E226 или калциев сулфит.
Химическата формула на тази субстанция, която в завършен вид има лека миризма на серен диоксид - CaSO3.

Активно се използва в производството на зеленчукови и плодови консерви - добавяне на калциев сулфит растителни влакна придава по-голяма твърдост.
Освен това, често се използва като белина при производството на захар.
E226 калциев сулфит се използва широко в производството на продукти като желе, мармалад, сладолед, конфитюр, приготвени храни, сушени плодове, конфитюр, който е различен с ниско съдържание на захар.
Подходящ е и за да се избегне потъмняване на естествени продукти, поради това често се добавя към картофите, чесън и настърган хрян.
Използва се най-вече в производството на плодови сокове и други напитки, без алкохолна база, някои видове бира и вино, както и замразени ракообразни и главоноги животни.

Забранен е  на територията на Украйна.
В нашата страна, E226 все още е разрешен с ограничение с определен дневен прием (на килограм телесно тегло до 0.7 мг вещество).

Е226 е вреден за организма, най-вече в областта на  астмата и алергиите, хората с висока чувствителност.
Отрицателен ефект има и когато са приети от веществото в големи дози за бъбреците и храносмилателния тракт – възможни са различни разстройства.


Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс