Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E225 Potassium Sulfite /Калиев сулфит/консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E225 Potassium Sulfite /Калиев сулфит/консервант


Консервантите за храни са отговорни за дълготрайно съхранение на продукти, осигуряващи защита срещу вероятността и развитието на патогенни бактерии, гъбички.
Тази
категория се прилага и за консервант E225 калиев сулфит.
На вид е бяло кристално вещество и лесно се разтваря във вода.
Когато е изложен на
високи температури започва да се разлага.
Той е в състояние
да сравнително лесно да се окислява в кисела среда с калиев перманганат, което означава, че сулфита има добри свойства за възстановяване.
Когато са в контакт
с вода, и когато са изложени на влажен въздух води до образуването двумолекулярни хидрати.
Консервант E225 Potassium Sulfite се получава химически, т.е. по изкуствен начин чрез взаимодействие на калиев карбонат със серен диоксид.
Тази реакция
се изразява чрез формулата К2СО3 + SO2> K2SO3 + CO2.
В
резултат на химична формула калиев сулфит е K2SO3.
В хранително-вкусовата промишленост в производството на продукти, консервант E225 калиев сулфит действа като дезинфектант - стерилизиране на химически добавки в обработката на виното.
Освен това, той е широко използван като антиоксидант и консервант в производството на оцет, бира, вино, натурални плодови сокове и други безалкохолни напитки.
Също така консервант, E225 калиев сулфит често се открива в състава на картофени продукти, сушени плодове и други хранителни продукти, които се характеризират с дълъг срок на годност.

Официално забранен консервант E225 на територията на Украйна, докато Руската федерация все още дава възможност за използване на калиев сулфит в производството на определени храни.
Въпреки това,
E225 е добавен към хранителни продукти в строго определени пропорции.

Възможна вреда от калиев сулфит се проявява в най-тежки алергични реакции при поглъщане на високи концентрации от това вещество.
Катастрофални проблеми от употребата се отразяват на храносмилателния тракт на човека, до тяхното унищожаване.
В допълнение, унищожава важни витамини за човешката дейност като B1 и B12.


Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс