Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E224 Potassium pyrosulfite, Potassium metabisulfite/Калиев пиросулфит, Калиев метадисулфит/консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E224  Potassium pyrosulfite, Potassium metabisulfite/Калиев пиросулфит, Калиев метадисулфит/консервант


Отнасящ се към групата на консервантите, E224 също има свойствата на антиоксидант и стабилизатор на цветове.

Външно калиев пиросулфит представлява безцветни кристали, въпреки че понякога това може да бъде под формата на бял кристален прах или гранули, с характерна миризма на сяра. K2S2O5 - така изглежда като химическата формула на веществото от синтетичен произход.

Получава се чрез излагане на кипене разтвор от калиев сулфит на серен диоксид.
Добре разтворим във вода, докато в етанол, мазнини и масла, процесът е невъзможен.

 

Хранително-вкусовата промишленост широко използва като основен E224 консервант и антиоксидант в окончателната обработка на вина.
Това се дължи на способността на веществото да запазва напълно с правилния вкус на крайния продукт и цветовата гама.
Освен това, E224 се използва широко в пивоварната промишленост като добър стабилизатор, калиев пиросулфит е в състояние да спре ферментацията.
Веществото се използва при производството на други продукти: различни плодови и зеленчукови култури в сушени, консервирана и замразена форма, течен пектин, желиращи плодови екстракти, сладка, конфитюри и мармалади.

В Европейския съюз, Русия и Украйна, използването на храна консервант E224 калиев Пиросулфит официално разрешено от закона в промишленото производство на много хранителни продукти.


Допустимата дневна доза при въвеждане в организма, което не се наблюдава вероятна вреда се счита 0,7 мг на килограм телесно тегло.
Освен това добавката в малки количества се разпада бързо в тялото на прости вещества и след това свободно се изхвърля от отделителната система.

Доказано е, че консервант E224 калиев пиросулфит има отрицателно въздействие върху дихателните пътища.
Като резултат - астматични пристъпи при чувствителни хора.
В допълнение, това вещество може да предизвика появата на цианоза, световъртеж и дори загуба на съзнание.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс