Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E223 Sodium Pyrosulfite (Sodium Metabisulfite) /Натриев пиросулфит (Натриев метабисулфит)/ консервант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E223 Sodium Pyrosulfite (Sodium Metabisulfite) /Натриев пиросулфит (Натриев метабисулфит)/ консервант
Натриев пиросулфит е познат и с друго име --metabisulfit
e - служи не само като консервант, но има антиоксидантни свойства и дезинфектант.

E223 може да изглежда по два начина: или под формата на бели или жълти кристали или прилича на бял кристален прах с характерен мирис на сяра.
Химическата формула е както следва - Na2S2O5.

Температурата на топене е 150 ° С, където консервантът е напълно разтворим във вода.
Но в алкохолна основа, този процес се усложнява, и е невъзможно в среда на  масла и мазнини.
Приготвянето на Натриев пиросулфит става при активно взаимодействие на натриев карбонат със серен диоксид и наличието на малко вода.

Използването се в производството на храни при промишлени желиращи плодови екстракти, течен пектин, конфитюр, мармалад, както и сушени, замразени и консервирани плодове култури.
Освен това,и в безалкохолни напитки, някои видове бира, както и различни вина.

Отличните качества на консерванта натриев метабисулфит правят важен компонент на продуктите, които са произведени на базата на главоноги и ракообразни, различни морски дарове и риба.
Най-често тя се осолява или при сушени продукти, както и всички видове колбаси. Прилага се в тези рецепти, чието производство включва използването на лимонов сок.

Разрешен за употреба в ЕС, Русия и Украйна.

Препоръчителен дневен прием на Е223 0,7 мг на 1 кг телесно тегло.
Натриевия  пиросулфит в контакт с киселини може да генерира токсичен газ, който може сериозно да увреди очите на човека.
Принос за появата на алергични реакции - в големи количества предизвиква тежко стомашно-чревно заболяване.
В допълнение, веществото може да има опустошителен ефект върху витамин B1, липсата на което води до нарушена обмяна на веществата при хората.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс