Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E222– Sodium hydrosulfite/ Натриев хидросулфит/ КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E222 Sodium hydrosulfite/ Натриев хидросулфит/ КОНСЕРВАНТ

По външен вид, консерванта е кристално бял или жълтеникав цвят, въпреки че понякога може да се намери във форма на гранулиран прах, който е със своеобразна миризма на серен диоксид.
Във водата е лесно разтворим, трудно в етанол, а в масла и мазнини е невъзможно.

Получава се синтетично чрез взаимодействие на серен диоксид в разтвор на натриев карбонат.
Освен това
, технически натриев хидросулфит се счита за самостоятелно безопасност, но когато е в контакт с вода, се превръща в опасност от пожар в предвид присъствието на атмосферен кислород.
Това се дължи
на факта, че по време на реакцията започва да се отделя сяра, която лесно може да се възпламени, поради генериране на голямо количество топлина.

Използването на консервант E222 натриев хидросулфит е аналогично като E221 - както тези вещества действат не само като консерванти и антиоксиданти, хладилни агенти, редуциращи агенти, избелващи стабилизатори и оцветители.

Хранително-вкусова промишленост прави широкото използване на E222 в производството на широка гама от продукти.
Може да се намери
в състава на замразени, консервирани и сушени плодове и зеленчуци, желиращи екстракти основава на овощни култури, както и течен пектин.
Активно се добавя към картофите и гъбни продукти, сладка и мармалади,риба и морски дарове и по-специално изсушени и осолени продукти.
Има приложение
 и във винопроизводството.
В комбинация с
ацеталдехид се укрепва на оцветяването, както и получаването на необходимия потенциал окисление и редукция.

Тези универсални свойства преобладават във вероятната вреда от E222 в човешкото тяло, така и в Украйна, Русия и ЕС официално не е забранено.

Е222 е силен алерген, особено опасен за хора с предразположеност към такива реакции.
Също така, при попадане в човешкото тяло, това вещество е в състояние да унищожи необходимия витамин В1.
След много
проучвания са установили, допустимата дневна норма на този материал за хората - за да се избегне възможността от увреждане,  не трябва да се приема по-малко от 0,7 мг на този елемент на килограм телесно тегло.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс