Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E221– Sodium Sulfite/ Натриев сулфит/ КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E221– Sodium Sulfite/ Натриев сулфит/ КОНСЕРВАНТ


Външно храна консервант E221 Натриев сулфит е розов прах или бял цвят, с фин аромат и охлаждащ солен вкус. Във въздуха е в състояние бързо да се окислява.
Освен това, E221 е добре разтворим във вода, но по-трудно в алкохол, а в мазнини и масла е напълно неразтворим.

Веществото се получава чрез взаимодействие на серен диоксид с натриев карбонат.
Може да се каже, че E221 е страничен продукт при производството на фенол от бензен сулфонова киселина.

В хранително-вкусовата промишленост играе роля на консервант, белина, редуциращ агент, антиоксидант, и хладилния агент в производството на широка гама от разнообразни продукти, сред които са изсушени, консервирани и замразени плодове и зеленчуци, желиращ плодови екстракти, течен пектин, картофи и гъбни продукти, конфитюри, мармалади и конфитюр с ниско съдържание на захар, или без захар.

Присъства в състава на сладки и сладкарски изделия, които нивото на захарта, от друга страна, е доста висок.
Веществото се използва в производството на подправки, базирани на лимонов сок, консервирани ракообразни, главоноги, изсушава се и осолена риба, колбаси, безалкохолни напитки и бира.

Но най-широко използваната храна консервант E221 Натриев сулфит намира във винопроизводството.
В този процес свързването с ацеталдехид стабилизира не само цвета, но също така подобрява потенциала окисляване и намаляване на крайния продукт, което води до повишена стабилност на алкохолната напитка на микробиологично ниво.
В допълнение, E221 е добра защита срещу различни бактерии.


Въпреки вероятната вреда от E221 Натриев сулфит за човешкото тяло, това вещество не е забранено за употреба не само в Русия и Украйна, но също така и на ЕС.
Допустимата дневна норма, при която E221 Натриев сулфит за човека не се показва, се счита, че е 0,7 мг на килограм телесно тегло.
Тъй като не са опасни за човешкото тяло, за да допълнят минималните количества, възможно увреждане, все още могат да се появят при заболявания на стомаха и появата на астматични пристъпи с редовна консумация.
В допълнение, когато тя влиза в тялото на прекомерна употреба на  витамини В1 и Е.
Не се препоръчват използване на продукти за деца  със съдържание на E221.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс