Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E219– Sodium methyl p-hydroxybenzoate / Натриев метил p-хидрокси бензоат/ КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E219– Sodium methyl p-hydroxybenzoate / Натриев метил p-хидрокси бензоат/ КОНСЕРВАНТ

Консервант E219 метилпарабен натриева сол е активен химикал, който определя полезни антибактериални свойства на химичните съединения, което пък води до непоправими щети за човешкото здраве.

Натриев метил парахидрокси бензоат представлява бял кристален прах, при контакт с кожата може да се получат леки анестезиращо действие.

Консервант E219 ал-хидроксибензоена киселина натриева сол се изразява предимно в канцерогенен ефект, който се счита за характеристика на този вид хранителни добавки.
Предвид възможните сериозни последици от вредния консервант E219 за човешкото тяло, лекарите са установили максимално допустимата дневна ставка на употребата на опасни вещества.

E219 се използва в производствения процес не само за храна, но и за козметични продукти и лекарства.
Трябва да се отбележи, че е ценен не само като вещество, способно буквално "да спре часовника" и да удължи срока на годност, и следователно валидността на храна група от стоки.
E219 се използва не само като консервант.
Широко приложение има и във винарския бизнес.
Притежава отличителни белези на дезинфектант използван като реагент, за да се спре съзряването на вината. E219 произвежда синтетично
химическа реакция.

Разрешен е в страните на ЕС.


Трябва да се отбележи, че много от производните на бензоената киселина вещества може да се намерят в природата. Например, някои плодове, горски плодове или гъби съдържат бензоати.
Червената боровинка се счита за склад на естествени консерванти.
Всички вещества, съдържащи  бензоена киселина се получават от толуен, който не оказва положително въздействие върху човешкия организъм.
Предвид потенциално сериозни последствия в резултат на редовна експозиция на човека, метилпарабен, лекарите са установили максимално допустимият процент на консумация на опасни вещества.
Родителите трябва да обърнат по-голямо внимание на храната на децата си, защото почти всички хранителни добавки, включително консервант E219 могат да причинят значителни щети върху незряло детско тяло.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс