Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E218–Methyl p-hydroxybenzoate / Метил p-хидрокси бензоат/ КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E218–Methyl p-hydroxybenzoate / Метил p-хидрокси бензоат/ КОНСЕРВАНТ

Пълното наименование на E218 метилпарабен звучи като ал-хидроксибензоена киселина.
Този материал се разтваря добре във вода, но такива реакции го правят слаб консервант.

Интересното е, че консервант Е218 срещащо се в природата, например в боровинки.

По външен вид, метилпарабен е прах химично вещество, което се отличава със своята характерна миризма.
Активното вещество е E218 храна консервант е в състояние ефективно предотвратяване метилпарабен появата и развитието на патогенни бактерии и дрожди.


E218 консервант, метилпарабен  се счита за добър антисептик, така че тази добавка се използва не само в производството на храни, но също и във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Други консерванти, използвани  с Е218  са калиев сорбат и сорбинова киселина.
E218 метилпарабен се използва в чист вид за производството на консерви от месо, а именно маса от желе се смесва с  месни съставки.
Най-често може да се намери в състава на храни като конфитюр, мармалад, сладка, бонбони, както и шоколад. 

Намира широко приложение не само в храната, но също така и в козметичната индустрия. Обикновено E218 е използван за производството на шампоани, кремове и хигиенни продукти за банята.

В момента, E218 е забранен в Руската федерация  и в редица съседни и други европейски държави.
Въпреки това, останалата част от света E218 храна консервант продължи да се използва при производството на хранителни продукти група.

 

Някои изследователи и учени настояват, че има вреда в консумацията на храна с консервант E218 Метил парабен за човешкото тяло.
Въпреки това, ясно доказателство за този факт все още не е представен на световната общественост.
Токсикологията отбелязва, че вредата от консерванта може да се изрази в развитието на устойчиви алергични реакции, както и естрогенна дейност.
Освен дневна консумация на храни, съдържащи консерванта Е218 може да доведе до образуването на злокачествени ракови тумори, заболяването обикновено засяга млечната жлеза.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс