Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E215 – Sodium Ethyl p-hydroxybenzoate / Натриев етил p-хидрокси бензоат/ КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Външният му вид наподобява прахообразно бяло вещество, което се разтваря мигновено във вода и алкохол и по-трудно с киселини и петролни течности.
Няма никаква миризма или вкус.
Въпреки това, в контакт с кожата или чрез поглъщане на веществото върху кожата може да доведе до тежка и персистираща алергична реакция, както и дискомфорт и изгаряне.

Използва се за увеличаване на срока на годност на крайния продукт.
Дължи се на сулфитите, които стерилизират храната.
Това означава, че активния Е215 химически консервант предотвратява или забавя процеса на гниене, образуване на плесен, дрожди и други бактерии.

Въпреки факта, че консервант E215 се изразява като канцерогенен ефект върху човешкото тяло, химикалът е позволен да се използва не само Руската федерация, но и в Европа, както и САЩ, Канада, Щатите Азия и страните от бившия Съветски съюз.

Изключително опасен!

Много учени и изследователи подкрепят твърдението за съдържанието на хранителни добавки в състава на храните са следствие за развитието, както и развитието на много тежки форми на вече познати и нови болести, включително вродени мутации и генетични промени.
Хранителните добавки са наречени основно "бича на XXI век".
Въпреки това е трудно да се спори с фактите, тъй като резултатите от научните изследвания твърдят, че повечето хранителни добавки са опасни за човешкия живот и здраве.
Някои добавки са не само вредни за здравето, но и могат постепенно да убият човек.

Консервант E215 не е изключение от списъка на опасните химикали.
Научни изследвания потвърждават, че този консервант е вреден за човешкото здраве
.

Възрастните хора  може да консумират без притеснение за здравето си до 10 мг на килограм телесно тегло.
Въпреки това, по-голямата част от учените, както и лекарите казват, че е по-добре да се елиминира напълно този опасен консервант от вашето меню.
Особено това се отнася до организма на слабо дете, което е в риск на по-тежки форми на нежелани ефекти на химични вещества, които се съдържат в състава на E215.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс