Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E214 – Ethyl p-hydroxybenzoate / Етилпарабен/ КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Химически е консервант, E214 Етилпарабен се отнася до група от естери, които са образувани под действието на пара-хидроксибензоена киселина.
В тази връзка, пълното име на хранителна добавка, звучи не по друг начин като E214 консервант ал-хидроксибензоена киселина, етилов естер.
Въпреки това, в храната, както и в медицинските и козметичните индустрии химически съкращение като консервант E214 Етилпарабен.
E214 е бял прах, който е без мирис или изразен вкус.
Въпреки това, при контакт с лигавиците или кожата храна консервант E214 Етилпарабен има анестетичен ефект.
Получаване вредно химична реакция чрез карбоксил, в което натриев фенолат и въглероден диоксид, за да се образува етилов естер на р-хидроксибензоената киселина.

Обикновено, тази хранителна добавка може да бъде намерена в готовите сладкарски изделия и супи, както и други продукти и тестени изделия, спагети.
От голямо значение е, че въпреки очевидния антибактериален консервант драстично променя вкусовите характеристики на крайния продукт.

Много производители на козметика се обръщат към мощен консервант E214.

Среща се в някои страни от еврозоната.


С това име може да бъде намерен в състава на някои храни.
Интересно, че вредата в  E214 Етилпарабен е научно доказано и обосновано.
Смята се, че се изразява предимно в канцерогенен ефект върху човешкото тяло.
Както е известно, това води до фатална вреда за човешкото здраве.
На първо място, се провокират образуването и развитието на злокачествени ракови заболявания.
В допълнение, канцерогенните  вещества могат да упражняват негативно въздействие върху човешкото тяло като цяло.

Консервант E214 се смята за мощен алерген, който е в състояние да доведе до значителни вреди за здравето. В някои случаи, по-големи количества етил парабен са фатални.

Като се имат предвид възможните последици от вредните ефекти на тежка храна консервант E214 Етилпарабен върху здравето и благосъстоянието на човешкото тяло, лекарите са определили максимално допустими нива на консумация на хранителни добавки във връзка с храна (10 мг на килограм телесно тегло и здравословна възрастен човек).
Лекарите препоръчват напълно да изключвате консумацията на опасния канцероген, особено децата, възрастните и хората с отслабено здраве.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс