Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E213 - Calcium benzoate / Калциев бензоат / КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Хранителен консервант E213 Калциев бензоат се получава по синтетичен път от излагане на друг известен консервант E210 Бензоена киселина.
Изразява се в канцерогенен ефект върху човешкото тяло.

Ето защо, тази хранителна добавка е или напълно забранени или е от ограничените в употреба за производство на храни в някои страни от ЕС, както и в САЩ и Канада.

Произведен е от отпадъци, образувани по време на добива и преработката на петрол и петролни продукти.
Калциевият бензоат и другите соли на бензоената киселина имат характерни свойства, които помагат да се увеличи значително времето за съхранение и следователно на годност на крайния хранителен продукт.
Може да се предотврати появата и развитието на бактерии, гъбички, както и дрожди и плесени.
Влиза в групата на консервантите, които се получават чрез взаимодействие на катализатори и бензоена киселина. В този случай, катализаторът действа като карбонат или калциев хидроксид.

Съдържа се в безалкохолните и алкохолните напитки.

Въпреки научните изследвания и научно доказано и потвърдено вредният хранителен консервант продължава да се прилага в производството на хранителни продукти.
Използва се както от наши, така и от чуждестранни производители на хранителни продукти.
Предвид възможните сериозни последици от дневната консумация на храна консервант E213, лекарите са установили максимално допустимите граници за съдържание на калциев бензоат в хранителните продукти. Най-често се използва в процеса на производство на напитки -алкохолни и безалкохолни.
Например, газирана вода или сода, задължително ще съдържат формулиращи опасно вещество калциев бензоат.
Педиатрите силно препоръчват да се избягва в детското меню - никакви консерванти и други добавки в храните, като химикалите могат да имат отрицателно въздействие върху развитието на детето.
Въпреки това, възрастни-добре е да изберете естествени храни, които не съдържат консерванти за храни с опасни канцерогени и получени въз основа на бензоена киселина.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс