Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E202 - Potassium sorbate / Калиев сорбат / КОНСЕРВАНТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E202 - Potassium sorbate / Калиев сорбат / КОНСЕРВАНТ
Противогъбично и антибактериални консерванти, произведен чрез неутрализация на сорбинова киселина, E200 с калиев хидроксид.
По-разтворим от E200. (Виж също E201 и E203 )

Тя може да бъде намерена в захаросани кори, сирене, ябълки, концентриран плодов сок, десертни сосове, сушени кайсии, пълнежи и глазури, ферментирали млека, замразени пици, плодови салати, желатинови капсули, захаросани череши, конфитюри и сладка, маргарин, кисели краставици, сирене и резени, салати, морски дарове превръзки, безалкохолни напитки, супа концентрати, захарни изделия, трапезни маслини, консерви пай пълнежи плодове, вино и кисело мляко.
Използва се навсякъде в хранително вкусовата промишленост като консервант.
Дневното количество от веществото не трябва да надвишава 25 мг на 1 кг телесно тегло.
Хора с изострени алергични реакции не трябва да употребяват храни,третирани с този консервант

 

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс