Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E175 – Gold / Злато / ОЦВЕТИТЕЛ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E175 – Gold / Злато / ОЦВЕТИТЕЛ

 

Златото е скъп благороден метал с жълт цвят, който е разрешен за употреба като хранителна добавка в много страни по света.

Златото се използва и в фармацията, при производството на лекарства,както намира и приложение в парфюмерията,както и в индустрията (компютри и тн.),стоматология и почти всички сфери на бита.

В качеството си на оцветител Е 175 се използва за обагряне на торти и бонбони, при направата на алкохолни напитки.

Разбира се, златото се използва изключително рядко в хранително-вкусовата промишленост, защото е много скъпо и не е изгодно за производителите.

Добива на злато става по естествен начин,но се обработва с много химикали.
Практически е неразрушим метал.

Добавката за храна Злато по принцип е безвредна в малки количества.
Има данни от изследвания на наночастиците на злато при опити с животни са показали данни че се справят с злокачествени образования.
Тъй като златото се добива по различни начини,така и някой съединения на златото, при употреба в хранителни добавки,може да предизвика интоксикация в организма на човек.
Въпреки че някой скъпи вина се предлагат със много фин прах злато,което се поглъща при употреба на виното,добре е да се обърне внимание при употребата му от деца.
Няма данни за максимална допустима доза.
Добавката Е175 е забранена за употреба в Австралия.

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс