Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E173 Aluminium / АЛУМИНИЙ / ОЦВЕТИТЕЛ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E173 Aluminium / АЛУМИНИЙ / ОЦВЕТИТЕЛ
Естествено срещащи се сребристо-бял метал, получен от рудата, боксит.
Поради неговата химическа активност, алуминий никога не се появява във формуляра за метален характер, но неговите съединения присъстват в различна степен в почти всички скали, растителност и животни.

Въпреки, че е най-често срещаната метален елемент, представляващи 8,1% от земната кора не е в  хранителен режим за алуминий.

Като хранителна добавка се използва единствено за външна декорация, където може да се намери в покриването на дражета и декорация на захарно покритие сладкарски изделия от брашно, в торта декорации и да даде сребрист завършек на хапчета и таблетки.
Намира широко приложение в парфюмерията(опаковки на дезодоранти и други)

Въпреки това, той също се добавя към доставката на чешмяна вода за пиене в някои области, за да се премахне цвета и е широко разпространен в антиацидни лечения.

Налице е все по-голям брой доказателства за това, че натрупването на алуминий в клетките на нервната система може да бъде потенциално токсични.
Той се намира в необичайно високи нива в мозъчните клетки при болни, страдащи от болестта на Алцхаймер, натрупани в неврофибриларни възли и сенилни плаки, но  все още не е известно дали има причинно-следствена или получената роля в заболяването.
Хранителна добавка Алуминий може да се натрупа в клетките и после трудно да се отстрани,което ще се яви голям проблем при хора, страдащи от бъбреци.
Пренасищаното на организма с елемента може наруши функциите на нервната система, да предизвика кожен обрив, различни стомашни разтройства, заболявания на опорно-двигателния апарат, при отлагане в меките тъкани може да доведе до развитие на фиброза.
Голямото натрупване на алуминий влошава паметта.
Няколко доклада също така показват, че високият прием на алуминий може да има нежелани ефекти върху метаболизма на фосфор и калций в организма и може да предизвика или усили скелетни аномалии като остеопороза.
Забранен е като хранителна добавка в много държави по света

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс